Az észak-amerikai CompLexity Gaming elengedte teljes Dota 2 csapatát, a The International 2019 után.

Csupán egy nappal a Sanghajban zajló The International 2019 Dota 2 verseny után, a CompLexity Gaming bejelentette, hogy kitakarítja a házat, és megválik összes eddigi Dota 2 játékosától – írja a Dotesport. Mindezt annak a reményében, hogy új tehetségekből állíthatnak össze eredményes csapatot.

A játékosok rotálása egy szervezeten belül egy jó módszer arra, hogy a szervezet letesztelje, hogyan is működik együtt a roster, de persze ezzel annak a lehetősége is csökken, hogy a tagok jól összeszoknak, ami az utóbbi időben igen csak hiányzott a CompLexity-nél. A szervezet ugyanis az utóbbi években nem igazán tudott stabil csapatot felmutatni, főleg miután 2017-ben Kyle “melonzz” Freedman kapitányt kikerült a képből.

Bár a csapat elkezdte a komoly felkészülést a TI9-re, hamar kikaptak a selejtezőkben. Sajnos ezzel véget is ért számukra a verseny, és a szervezet számára még az sem volt elég, hogy egyébként a negyedik helyezést értek el a Dota Summit 10-en. A szervezet nem sokkal később tehát arra a döntésre jutott, hogy a legjobb, ha tiszta lappal indítják a 2019-2020-as szezont.

A lépés ugyanakkor nem meglepő, ugyanis számtalanszor előfordult már, hogy a The International sikertelen szereplése után a szervezetek teljesen átalakították a csapatokat. A CompLexity most szintén arra készül, hogy néhány új tehetséget vegyen fel.

Ha a CompLexity helyesen játssza ki kártyáit, akkor hamarosan talán az élvonalban köszönthetjük.

×