A The International 2019 minden idők legnézettebb Dota 2 versenye lett a Twitch platformon. Különösen a döntő volt érdekes a nézők számára.

A The International 2019 döntőjében, az OG győzelmet aratott a Team Liquid felett. A mindent eldöntő csatára olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy a Twitchen ez lett minden idők legtöbb nézőt számláló Dota 2 eseménye – írja a PC Gamer.

A GitHyp statisztikája szerint a bajnokság döntőjét 1,1 millió ember nézte a Twitch platformon. Összehasonlításképpen a tavalyi TI8 Grand Finals esemény 100 ezres nézőszám-csökkenést mutatott (2017-hez képest), az idei TI9 nézettsége viszont 51 százalékos növekedést produkált. A TI9 ezzel megdöntötte a 2017-es Seattle-ben zajló TI7 nézőszámát. Akkor 845 ezer néző volt kíváncsi a döntőre.

Kép forrása: GitHyp

Még érdekesebbek a számok, ha nem csak a Twitch nézőit vesszük bele. Az Esports Charts szerint, mely más streaming platformok nézőszámát is gyűjti, összesen 1,9 millió ember volt kíváncsi a döntőre és ebben nincsenek benne a kínai a steaming platformok.

Te is nézted a döntőt?

×