A Realme XT négy kamerával érkezik, melyek közül az egyik fogja használni az új érzékelőt. Elvileg szeptemberben jelenik meg.

Korábban, a 48 MP-es mobil megjelenése után a kínai Realme vezetői megígérték, hogy legközelebb egy 64 MP-es mobillal jelentkeznek – írja a TheVerge. Ennek lett a neve Realme XT, mely elvileg szeptemberben jelenik meg. Hófehér színt kapott, a kamerarendszer pedig majdnem megegyezik a Realme 5 család beállításával.

Ha ez igaz, ez lesz első olyan telefon, ami 64 megapixeles kamerával jelenik meg. A készülékben szinte biztos, hogy a Samsung legújabb ISOCELL Bright GW1 érzékelője kapott helyet. A Samsung még az év elején jelentette be erre vonatkozó terveit. A telefon továbbá tartalmaz egy ultra széles látószögű lencsét, makró-lencsét és egy mélységérzékelőt is.

Samsung ISOCELL GW1 – Kép forrása: Samsung

A Realme egyébként a szintén kínai Xiaomi céggel versenyez. A Xiaomi várhatóan augusztus végén jelenteti meg a Redmi Note 8-at, ami az Android Central szerint ugyanazzal a nagyfelbontású érzékelővel érkezik. Jelenleg azonban egyik készülékre vonatkozóan sincs pontos megjelenési dátum, így egyelőre azt sem lehet tudni, melyik kerül előbb piacra.

Ha a Samsung tervei szerint halad, a jövőben akár több mint 100 megapixeles érzékelők is érkezhetnek mobilokhoz.

×