A Counter-Strike: Global Offensive 7 évvel ezelőtt, 2012 augusztusában jelent meg, azóta pedig folyamatosan nőtt a játékosok száma. Most megdöntött minden eddigi eredményt.

Úgy tűnik, hogy a CS:GO még mindig sikeres. Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban népszerű battle royale őrület csökkentette a felhasználók számát (nem csak a CS:GO esetében), a játék újra sikereket ér el. A BR-láz csökkenni látszik, így a játékosok visszatérnek a kedvencekhez. Erre jó példa a CS:GO játékosszámának emelkedése.

A játékot 2018 decembere óta ingyen lehet játszani, ami valószínűleg sok új játékost bevonzott. Mindeközben az utóbbi időben számos CS:GO esport verseny is hozzájárult ahhoz, hogy nőtt az érdeklődés.  Arról nem is beszélve, hogy bekerült pár új játékmód is, például a Danger Zone.

Kép forrása: Steam

A Steam Charts szerint 2019 augusztusában (pontosabban az elmúlt harminc napban) összesen átlag 407 ezer ember játszott CS:GO-t, amivel a játék megdöntötte a 2017-es februári rekordot (402 ezer). Ez azért is lehet érdekes, mert általában a játékosok száma nyáron esik vissza, miközben inkább decemberben-januárban éri el a legjobb eredményeket.

Te is többet játszol CS:GO-t az utóbbi időben?

×