A Denuvo, melyről nem éppen hallottunk jó híreket az elmúlt időszakban, most Androidra készít DRM rendszert.

Az elmúlt időszakban nem csak arról írtunk, hogy a Denuvo hamisításgátlóját feltörték, de arról is, hogy több PC-re játékot kiadó fejlesztő már kezd lemondani a használatáról. A Borderlands 3-ba azért bekerül, bár sokak szerint csak idő kérdése, hogy feltörjék majd.

Most a Denuvo jóvoltából Android rendszerre érkezik DRM technológia, a játékok védelmére. A digitális jogkezelés (Digital Rights Management = DRM) az interneten fellelhető digitális tartalmak technikai és jogi védelmére szolgáló technológiák összefoglaló neve.

Kép forrása: Denuvo

Az úgynevezett Mobile Game Protection célja, hogy megakadályozza a hekkereket abban, hogy hamisítsák, feltörjék vagy épp megváltoztassák a mobiljátékokat, illetve például hogy csalóprogramok készítsenek – írja a Droidgamers. A fejlesztőknek csupán annyi dolga lesz, hogy a MGP-t hozzáadják a játék APK fájljához.

A Denuvo kiemelte, hogy a technológia „minimális hatással lesz a felhasználók játékélményére”, kivéve persze a kalózokat. Persze nem csak a kalózoknak kell aggódnia. A PC játékosok évek óta azért is panaszkodnak, hogy a rendszer lassítja a betöltést, csökkenti az FPS-t. Most sokan attól félnek, ez lesz a rendszer használatának ára a mobiljátékoknál is.

Szerinted jól működik majd a Mobile Game Protection?

×