Sokat hallottunk már a Matrix franchise újraindításáról, legyen szó előzményről, vagy spin-off-ról. A legnagyobb hír viszont, hogy a korábbi filmek hősei is szerepelnek majd benne.

A Variety szerint Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss visszatérnek negyedik Matrix filmben, melynek társírója és rendezője nem mellesleg Lana Wachowski lesz.

A bejelentés bizony jelentős lépés a film számára, hiszen a korábbi Matrix filmek több szempontból is mérföldkőnek és maradandónak számítanak az egész világon. Hogy a készülő forgatókönyv pontosan milyen történetet tár elénk, az egyelőre nem világos, de állítólag Neo, Trinity és társainak története folytatódik. Hogy Laurence Fishburne visszatér-e Morpheus szerepében, egyelőre levegőben lóg.

Wachowski jelenleg a forgatókönyvön Aleksandar Hemon-nal és a Felhőatlasz regény írójával, David Mitchell-lel dolgozik.

Lana Wachowski – Kép forrása: Entertainment tonight

„Nem is lehetnénk izgatottabbak amiatt, hogy Lanával újra belépünk a Matrix világába. Lana egy igazi látnok – egyedülálló és eredeti kreatív filmkészítő -, így örülünk, hogy az új fejezetet ő írja és rendezi” – mondta a Warner Bros. elnöke, Toby Emmerich egy nyilatkozatában.

A Wachowski testvérek írták és rendezték az első három filmet, de úgy tűnik, csak egyikük tér vissza a franchise-hoz. Természetesen megjelenési dátum még nincs, de a stúdió azt reméli, hogy a jövő év elején elindulhat a forgatás.

Reméljük, hogy Keanu Reeves, aki az utóbbi időben Hollywood egyik legfelkapottabb színésze lett, teljes erőbedobással dolgozik majd a Matrix-on, a John Wick és az új Bill & Ted forgatása közben.

×