A Crytek és a Teslasuit most együttműködik, hogy a teljes testre ható érzékelőruha a CryEngine alatt fusson, sok új funkciót hozzáadva a VR és AR élményhez.

Nagyon nehéz magyarul jól megfogalmazni, hogy mi is a Teslasuit. A ruha lényege az, hogy mindent fizikailag is érezzünk az egész testünkön, azt is, ami mondjuk egy VR játékban ér minket.

A Teslasuit képes a meleg és a hideg szimulálása, ami még izgalmasabbá teszi a játékot. Képzeld el, hogy havas terepen vagy és fázol, ahogy a főhős, vagy épp baromi meleged van, mikor Kratos Muspelheim lávával átitatott hegyein jár a God of War-ban. Ilyen és sok már új élmény lesz átélhető a AR és VR világában, köszönhetően annak, hogy elindult a Teslasuit és a Crytek együttműködése – olvasható a hivatalos oldalon.

A hőmérséklet érzékelésén túl elvileg azt is érezhetjük, ha megütnek minket, vagy épp meglőnek egy játékban, de a leírás szerint még a szél és az eső is érzékelhető benne. A Teslasuit közben valós idejű biometrikus adatokat gyűjt, mely felméri a felhasználó érzelmi állapotát, a stressz-szintjét, és monitorozza a legfontosabb egészségügyi adatokat. Ez lehetővé teszi, hogy a ruha alkalmazkodni tudjon a használójához.

Kép forrása: Twitter

„Egy ideje már követjük a TESLASUIT történetét, és meggyőződésünk, hogy ez a technológia egy teljesen új szintre emeli az élményeket, mind a VR-ban, mind az AR-ben. Ennek integrációjával biztosíthatjuk, hogy a jövőben is a legjobb technológiákat kínáljuk a piacon” – mondta Pascal Tonecker, a CRYENGINE Enterprise Solutions igazgatója.

„A CryEngine páratlan vizuális hűségéről ismert, és kiváló a VR technológiája. A TESLASUIT-tal kombinálva még mélyebb környezet tudunk létrehozni, és ez az, ami e partnerséget olyan értékessé teszi” – fogalmazott Dimitri Mikhalchuk, a TESLASUIT CRO munkatársa.

A Teslasuit tehát a jövőben a CryEngine alatt lesz képes a játékban tapasztalt élményeket fizikai üzenetekké alakítani, amit aztán úgy fogunk érezni, ahogy láttuk azt például a Ready Player One című filmben.

Kép forrása: Twitter

A Teslasuit persze a játékokon túl fizikai edzés, vagy akár rehabilitáció során is kiválóan használható.

×