Az RTX-el rendelkező NVIDIA grafikus kártyák tulajdonosai a Minecraftban is kihasználhatják majd a sugárkövetés előnyeit.

Pont a múlt héten írtunk róla, hogy a Minecraft fejlesztője, a Mojang leállította a játék grafikus kiegészítőjének fejlesztését. Persze a Microsoft akkor ígéretet tett, hogy valamilyen más módon ugyan, de mindent megtesznek, hogy a játék grafikailag is fejlődjön. Korábban pedig már láthattuk, hogyan nézne ki a Minecraft a sugárkövetéssel.

 

A Microsoft és az NVIDIA most hivatalosan is bejelentette, hogy az NVIDIA RTX kártyák tulajdonosai hamarosan kiélvezhetik a technológia előnyeit a Minecraftban. A sugárkövetés-támogatás ingyenes frissítésként érkezik minden PC-felhasználó számára – írja a TheVerge.

„A GeForce RTX vadonatúj élményeket ad hozzá a Minecraft világához” – nyilatkozta Saxs Persson, a Minecraft kreatív igazgatója a Gamescom-os bejelentéskor.

A sugárkövetés általában javítja a virtuális grafika valósághűségét. Azáltal, hogy az elemek különös megvilágítást kapnak, és számos fényeffektus kerül bevezetésre, a Minecraft világa egészen különleges módon tárul a szemünk elé. Többek között szebben ragyognak a napsugarak, részletesebbek az árnyékok, különösen szépen néz ki a víz.

 

A Microsoft és az NVIDIA nem jelentette be a frissítés megjelenési dátumát, de azt elárulták, hogy bárki számára elérhető lesz, aki NVIDIA 2060, 2070 vagy 2080 kártyával (azok bármely változatával) rendelkezik.

Szerinted is sokat dob majd a játékon a ray-tracing?

×