A Pokémon World Championship versenyét gyakran emlegetik a világ legrangosabb Pokémon videojáték bajnokságaként, ahová csak meghívással lehet bejutni.

A végső győzelmet idén egy japán srác, Naoto Mizobuchi szerezte meg, aki Pokémon Omega Ruby és Alpha Sapphire játékban lett abszolút győztes – írja a Dotesport.

A Pokémon Omega Ruby és Alpha Sapphire kettő 2014-ben megjelent szerepjáték, melyet a Game Freak fejlesztett és a Nintendo jelentetett meg a Nintendo 3DS konzolcsalád tagjaira. Megjelenése óta részét képezi a világbajnokságnak, ami minden évben rendkívül izgalmas esport színtér a rajongók körében.

A Masters Division döntőbe egyébként két japán játékos jutott: Naoto Mizobuchi és Hirofumi Kimura. A győztes Naoto a verseny után elmondta: nagy álma vált valóra azzal, hogy itt lehetett, megnyerni a versenyt pedig hihetetlenül jó érzés.

 

2-0-ás győzelmével megszerezte a Masters Division bajnoki címet, és a Pokémon World Championship kupáját. Remélhetőleg ő nem járt olyan rosszul, mint az a szerencsétlen díjazott, aki miután átvette a trófeát, az rögtön el is tört a kezében. Isaac Terceira természetesen később új kupát kapott a törött helyett.

 

A hamarosan megjelenő Pokémon Sword and Shield valószínűleg a jövőben új élményeket, taktikákat és új izgalmakat hoz be a világbajnokságba.

×