A Final Fantasy XV új mérföldkövet ért el PC-n: már több mint 1 millió fogyott belőle a Steamen. A Final Fantasy-k sorában a második legnépszerűbb cím lett.

A Final Fantasy XV csaknem másfél évvel azután vált elérhetővé PC-n, minthogy megjelent konzolon 2016 végén. A SteamSpy legfrissebb adatai szerint a játékot már több mint egy millió felhasználó vásárolta meg a platformon. Ennél csak a Final Fantasy VII PC-s megjelenése sikeresebb, de persze a Final Fantasy XIV szintén hasonló számokat produkált – írja a PCgamesn.

Kép forrása: Steam

Hajima Tabata, a Final Fantasy XV rendezője tavaly azt mondta, hogy reméli, hogy a játék Windows verziója legalább kétmillió példányban kel majd el. Ezt a célt valószínűleg elérték, hiszen a SteamSpy nem tartalmazza például a Microsoft Store eladásait. A Square Enix játékának dobozos kiadásait egyébként a Steamen kellett aktiválni, így ez alapján talán kimondható, hogy a PC eladások nagy része a Valve által nyomon követhető.

A játékosoknak 18 hónapot kellett várniuk, hogy PC-n is játszhassák a játékot, de megérte, hiszen a 2018-ban kiadott verzió már számos javítást tartalmazott, amit a 2016-ban kiadott konzolos verzió megjelenésekor nem. Arról nem is beszélve, hogy PC-n modolható is a játék, így még ilyen régi PS1-es karakterdizájnal is játszható a játék.

 

Neked is meg van a Final Fantasy XV?

×