Az X-Men hősei már hivatalosan is az MCU-hoz tartoznak, az viszont még messze van, hogy a Bosszúállókkal közös filmben láthassuk őket. Ha erre a Végtelen háborúban mégis sor került volna, csak egyikük élhette volna túl a Thanos-szal való összecsapást.

Joe és Anthony Russo, a Végtelen háború rendezői egy interjúban nyilatkoztak róla, melyik az az X-Man, akit életben hagytak volna a Végjátékra is. A Bosszúállók harmadik filmjében kedvenc hőseink több, mint felétől kellett érzékeny búcsút vennünk, amit csak részben orvosolt a folytatás. Az amerikai IGN-nek adott interjúban a Russo-testvérek elárulták, még az X-Men sem tudott volna változtatni a helyzeten. Csupán egy ember élte volna túl közülük Thanos csettintését, méghozzá Farkas.

Hugh Jackman karaktere a 2017-es Loganben végleg elbúcsúzott az X-Men filmektől. Miután idén véglegessé vált a 21th Century Fox és a Disney közötti szerződés azóta már azt is tudjuk, hogy jelenlegi formájukban hátrahagyott társait sem fogjuk viszont látni. A rendezőpárost a magazin arról kérdezte, ha több fiktív karakter sorsáról kellett volna dönteniük, kiket hagytak volna életben a Tini Nindzsa Teknőcök, a Scooby Doo vagy akár az X-Men tagjai közül. Utóbbi esetben meg is indokolták, miért esett a választásuk épp Farkasra, ezzel pedig nem tudunk vitatkozni.

wolverine-origins

Kép forrása: The Verge

„Jó lett volna látni, ahogy egy feldühödött Farkas nekiesik Thanosnak” – kezdte Joe Russo. Ahogy a rajongók és a Marvel-hősök számára is felkavaró volt látni társaikat porrá válni, úgy Logan sem viselte volna túl jól az X-Men eltűnését. A karakter természetét ismerve akár a képregényekből, akár a Fox filmjeiből pedig biztosra vehetjük, hogy adamantium karmait nem kímélve szállt volna szembe az őrült Titánnal.

„A mi munkánk nem az, hogy megadjuk a rajongóknak, amit akarnak, hanem az, hogy megadjuk nekik, amire szükségük van. Ebben a pillanatban pedig egy érzelmileg tönkretett Farkas az, full berserker-módban, ahogy nekiesik Thanosnak” – fejezték be.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy mikor kerülhet végül sor az X-Men feltűnésére a Marvel Filmes Univerzumában, a stúdió terveit tekintve azonban 2021-ig biztosan nem számíthatunk még erre. 

×