A cég ultravékony, kimondottan gamereknek készített mechanikus billentyűzettel érkezik a boltokba.

Két új billentyűzettel bővítette perifériás kínálatát a Logitech. A G915  Lightspeed-et és G815 Lightsync-et a napokban dobta piacra a cég. Mindkét típus alacsonyan elhelyezett billentyűkkel és ultravékony kialakítással készült. Ennek köszönhetően sikerült elkészíteniük eddigi legvékonyabb klaviatúrájukat.

A Lightspeed és a Lightsync csupán 22 milliméter magasak, 475 milliméter hosszúak és csak 150 milliméter, vagyis másfél centiméter szélesek. A Logitech nyilatkozatai alapján a Romer GL billentyűk amellett, hogy fele olyan magasak, mint egy átlagos mechanikus billentyű, a reakcióidőt is 25%-kal csökkentik. A vásárlók ráadásul három változatból is választhatnak, az új billentyűzetek ugyanis lineáris, taktilis és kattogós verzióban is készülnek. Ezekről még kis audiofájlokat is töltött fel oldalára a gyártó, hogy mindenki megtalálja a számára legjobbat.

logitech lightspeed

Kép forrása: YouTube

Az egyetlen különbség a két típus között nem kialakításukban, vagy külsejükben keresendő. A Lightspeed ugyanis vezeték nélküli, míg a Lightsync a hagyományos, vezetékes megoldást használja. Előbbinél a Logitech azt állítja, hogy akár százharmincöt nap megállás nélküli videojátékozást is kibír egyetlen töltéssel. Ezen kívül mindkét billentyűzet rendelkezik kijelölt médiairányító gombokkal, hangerő szabályozóval, öt gaming billentyűvel és USB csatlakozóval is.

A csatlakozási módjuk mellett az árukban is van egy kis eltérés. A Logitech G915 kétszázötven dollárról, míg a G815 kétszáz dollárról indul. Ez forintban nagyjából hetvenhárom- és ötvennyolcezernek felel meg. 

×