Bár a Minecraft nagy grafikai frissítése régóta készül, a Super Duper csomag fejlesztését leállítják. A Mojang valami mást tervez.

A Minecraft fejlesztője, a Mojang a játék hivatalos oldalán tette közzé a hírt. A Super Duper grafikai csomag célja az volt, hogy a Minecraft világát új látványvilággal, új effektekkel javítsa – írja a Polygon.

A letölthető tartalmat a Mojang és a Microsoft a 2017-es E3-on jelentette be, az opcionális kiegészítőt pedig 2017 őszén tervezték kiadni. A pack dinamikus árnyékot, a ködben áthaladó fényeket, a levelek és fű mozgását, új textúrákat, új mobokat és az élek kiemelését tette volna lehetővé.

„Teljesen új szemmel tekinthetünk a játékra” – mondta akkor a Mojang a kiegészítőről. Most pedig, hosszú-hosszú várakozás után hivatalosan is bejelentették, hogy leállítják a grafikai csomag fejlesztését.

 

„Mind a stúdión belül, mind azon kívül nagyon lelkesek voltunk a Super Duper pack kapcsán, de sajnos nem vagyunk elégedettek a csomag működésével. Ezért leállítjuk a fejlesztést, és más lehetőségeket keresünk, hogy új megjelenéssel turbózzuk fel a Minecraft-ot” – írják.

A Majong túl sok magyarázatot nem fűzött hozzá a témához, szóval egyelőre minden marad a régiben. Hogy a jövőben milyen módon kívánják továbbfejleszteni a Minecraft világát, egyelőre kérdés.

Szerinted mi volt a gond a grafikai csomaggal?

A 2019-es Gamescon-on mutatta be a Mojang a Minecraft új demoját, ami már alkalmazza a Ray Tracing technológiát. Szerintünk gyönyörű.

Hangulatos és ötletes videó nyerte a Dota 2 világbajnokság rövidfilmes megmérettetésének első helyét.

Nem lehetsz igazán jó baseball játékos, ha nem hagyod magad kicsit besározni. Jól tudják ezt Japánban is.

Egy új kép megmutatja, hogyan fest majd a hó, illetve a felhős ég a játékban.

A Doom Eternal érdekes multiplayer környezet biztosít majd a játékosoknak, amit most egy rövid videóban mutatnak be.

×