A skót labdarúgó klub csatlakozik az esport világához, hiszen előállt új Call of Duty csapatával. Terveik szerint a közelgő Call of Duty World League Championship világbajnokságon versenyeznek majd.

Celtic Football Club egy skót labdarúgó klub, amely a legmagasabb skóciai osztályban, a Scottish Premier League-ben szerepel. A Celtic összesen 50 bajnoki címet szerzett (a rekordot a Rangers tartja 54-gyel), 35-ször lett kupagyőztes (ennél többször senki sem ünnepelhetett), a Skót Ligakupát pedig 15 alkalommal hódította el (a Rangers 25-ször, ez a csúcs).

Egy európai esport csapat, a The Bhoys korábban megnyerte a CoD Amateur Finals versenyét, utána pedig olyan szponzort keresett, ami meglapozhatja helyüket a CoD World League Championship-ben. Augusztus 12-én írták alá szerződésüket a Celtic FC Esports-szal – írja a news.unikrn.com.

A dologban a legérdekesebb, hogy a The Bhoys elnevezés egyaránt az esport csapat neve, és a rajongók körében a Celtic FC beceneve is, az együttműködés egy álom megvalósulása. A csapat nevét Seany és QwiKeR találták ki, akik nagy Celtic rajongók.

A Celtic FC felállása a 2019 CWL Championship eseményen:

  • Sean “Seany” O’Connor
  • Shea “QwiKeR” Sweeney
  • Ben “Bance” Bance
  • Byron “Nastie” Plumridge
  • Sam “Chain” Dineley

„A Call of Duty rendkívül népszerű cím a világ minden táján, és a World League Championship pedig világszínvonalú sportesemény, amely az elmúlt években online és offline nézők millióit vonzotta” – írta nyilatkozatában a Celtic FC.

Az egyébként sikeres és népszerű futball klub úgy véli, hogy a játékosok támogatása a klub „világméretű növekedését” eredményezheti. Remélik, hogy a jövőben egyre több rangos Call of Duty eseményen lehet ott a Celtic FC Esports.

Nem az első labdarúgó klub, amely elindult az esport útján. Az FC Barcelona Rocket League, az FC Schalke 04 pedig League of Legends csapattal büszkélkedhet.

A Call of Duty világbajnokság augusztus 14-18 között zajlik Los Angelesben.

×