A Walmart szerint ideje cselekedni, hogy ne történjen több lövöldözéses tragédia üzleteikben. A legjobb megoldás a videojátékok polcról való levétele.

Nemrégen két tragikus lövöldözés történt a Walmart lánc üzleteiben, így a cég vezetése úgy döntött a legjobb, ha leveszi az erőszakos videojátékokat a polcokról. Az üzletlánc egységeiben lehet kapni lőfegyvereket is, de ezt ezeket úgy tűnik nem tartják veszélyesnek.

A kiadott közlemény így szólt a boltok vezetőinek:

„Nézzenek át minden lehetséges kirakatot, amin feltűnnek az erőszakos képek vagy cselekedetek. Ezeket azonnal vegyétek le a polcokról, kifejezetten azokat a játékokat, amik PlayStation-re vagy Xbox-ra készültek.”

kép forrása: 6abc.com

Az adott játékokat a kipróbálható konzolokból is törlik nemsokára. A láncban 2015 óta nem adnak sorozatlövő fegyvereket és már egy éve nem adnak el fegyvert 21 éven aluliaknak. A Target és Amazon a Walmart versenytársai sosem árultak fegyvereket és a több kisebb lánc szépen leépítette már ezeket a részleget, mivel a haszon a fegyvereken kicsi és a vadászat iránti érdeklődés folyamatosan csökken.

Egy dolog viszont folyamatosan nő, az amerikaiak ignoranciája a fegyvertartással kapcsolatban.

×