Az Epic Games igyekszik elnyerni a játékosok tetszését, így a sokak által utált lootbox funkciót igyekeznek kiszedni játékaikból.

A Rocket League fejlesztő stúdiója a Psyonix, a forgalmazó Epic Games-szel karöltve hozta meg a döntést, miszerint kiszedik a lootbox-okat a játékból. A ládákat a játékot játszva is kinyithatja a játékos, de ez sokáig eltarthat, így néhányan pénzért nyitogatják őket. Ezek ritka kinézeteket tartalmazhatnak, amelyek a játékot nem segítik, csupán az élményt emelik.

A funkciót 2016-ban vezették be a Counter Strike: Global Offensive mintájára. A kinézetekkel akár roulette-t is játszhattunk, ami gyerekekhez eljuttatta a szerencsejátékot és ennek sokan nem örültek. Rengeteg tragikus hírt hallhattunk ebben az időszakban, ahol fiatalkorúak játszottak el komoly mennyiségű pénzt az ilyen oldalakon.

Azóta a játékosközösség erősen elutasítja ezt a beépített félkarú rablóra hajazó rendszert, főképp ha az játékbeli előnyt is nyújt. A EA Games által kiadott Star Wars Battlefront 2 is ebbe bukott meg a játék kiadásakor, de végül a cég eltörölte a lootbox lehetőségeket. Sajnos ez sem tartott sokáig, 2 évvel a megjelenés után ismét igyekeznek visszacsempészni a funkciót. Az Epic Games ellenben próbál jó színben feltűnni, így célul tűzte ki, hogy a náluk elérhető játékokban ezek a lehetőségek ne legyenek jelen.

A lootbox funkciót több országban már törvények szabályozzák vagy teljesen tiltják is.

×