Úgy tűnik, nem bírta tovább elviselni a felháborodott „rajongók” zaklatását egy Wolfenstein: Youngblood fejlesztő. Kilépett a Twitterről.

Nemrég hivatalosan is megjelent a Wolfenstein: Youngblood, fogadtatása pedig igen vegyes volt. Míg egyesek dicsérték a sorozat új részét, mások szerint jócskán elmarad az elődöktől. A játék alapvető jellemzőin túl, néhány „rajongót” a mikrontranzakciók háborították fel, aminek hangot is adtak, ahol csak lehetett.

A mikrotranzakciók fejlesztéséért felelős Mitja Roskaricot a Twitteren kezdték el zaklatni és támadni. A támadások egyre hevesebbek lettek, Roskaric pedig először priváttá tette fiókját, végül pedig teljesen törölte azt – írja a thenerdstash.

Kép forrása: Polygon

Mi is volt a gond?

A játékosok hamar felismerték, hogy a játékon belül gyűjthető pénznem, mely eszközökre, fejlesztésre és skinekre költhető, amúgy valódi pénzért is megvásárolható. Sokan azt gondolták, ez gyakorlatilag előnyhöz juttathatja azokat, akik hajlandók még több pénzt áldozni a játékra. A játék sokak szerint annyira nehéz, hogy a kiadó így próbálja őket arra kényszeríteni, hogy még többet költsenek. Korábban ráadásul árban volt különbség PS4-en és PC-n, de utóbbi eltérést azóta javították. Jelenleg is folyik egyfajta vita arról, hogy valójában a mikrotranzakciókkal vásárolható pénznem használható-e olyan játékon belüli eszközök vásárlására, mely tényleges előnyhöz juttat.

Akik úgy gondolják, hogy igen, képesek a végletekig elmenni. Nem ez az első alkalom, hogy egyes játékosok képesek durván zaklatni azokat a fejlesztőket, akik munkájával nem értenek egyet. Sajnos az, amit csinálnak, nem feltétlen tesz jót a fejlesztésnek és a játéknak.

Miután a Ubisoft műszaki igazgatója Simon Cooper is felhívta a figyelmet arra a Twitteren, hogy mi történik a Youngblood fejlesztőjével, többen azzal érveltek, hogy a Bethesda nem jelentette be a mikrotranzakciókat, így Roskaric megérdemli, amit kap.

A Kotaku cikke szerint egyik mikrotranzakció sem ér annyit, hogy a játékosok megőrüljenek. Mitja Roskaricnál viszont elérték, hogy teljesen otthagyja a közösségi oldalt. A Wolfenstein: A Youngblood július 26-án jelent meg az Xbox One-ra, a PS4-re és a Nintendo Switch-re.

Te mit gondolsz az ügyről?

×