A Rainbow Six: Siege-ben a drónoknak óriási szerepe van. Számtalan hely van azonban, amiről kevesen tudnak, pedig kiváló spotot, ahol elrejthetjük a kis masinát.

Ha valami rendkívül egyedivé tette a Rainbow Six: Siege taktikáit, akkor az a drónok használata. Többek között természetesen. Az drónok általi infózás igen kedvezően, vagy épp kedvezőtlenül tud hatni a játékmenetre, az igazán profi játékosok pedig a legrosszabb helyzetben is előnyt tudnak kovácsolni az eszköz helyzetéből.

Támadás a drónokkal

Azt gondolom mindenki tudja, hogy a drónok a támadó játékosok kezében vannak elsősorban. Azért elsősorban, mert az Operation Burnt Horizon-nal bekerült a játékba Mozzie, aki el tudja tulajdonítani a támadó drónokat. Összesen két drónnal rendelkezünk, amivel a védők helyzetét, a pontot és a védők karakterének kilétét lehet felfedni. A ki nem lőtt drónok képe később bárki számára elérhetővé válik.

A drónok helyzete döntő fontosságú lehet, így nagyon fontos, hogy hová rejtjük őket. Most arra mutatunk néhány tippet, hogy az új frissítés óta, melyek azok a helyek, melyekről kevesen tudják, hogy feljuttatható oda a drón. Pedig az ilyen helyekkel minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy kilövik a jószágot. Az alábbi helyeken nem csak jól elrejthetők a drónok, de megfelelő kilátást biztosítanak a map fontos helyszíneire.

Border

A: A Border-en az első emeleti Waiting Room-ban a lépcsőtől nem messze találunk egy italautomatát. A mellette fekvő szemeteszsákon fel lehet ugrani az automata tetejére. Ott egy monitor lesz, de nem is arra, hanem még feljebb egy, a falon lévő platformra továbbugorva lehet elérni a jobb oldalon végighúzódó peremet. Onnan még tovább lehet ugrani a falon jól látható hangosbemondóra, majd onnan egy biztosítószekrény tetejére. Ez a spot nagyon magasan van, senki nem számít arra, hogy itt lesz egy drón, ráadásul nagyon nehezen észrevehető. Ugyanakkor a Border mindkét emelet jól belátható, hiszen itt fent és lent is van pont, ráadásul minden játékmódban.

B: Szintén a Border map-en, a második emeleti irodában található egy másik remek hely. A kis irodaszekrényre felugorva elérhetjük a festmény peremét, onnan pedig egy magas polcot. Innen szintén több terem belátható, ráadásul a drón jól el is rejthető. Kulcsszerepe lehet, ha ezt a pontot kell támadnunk.

C: Harmadik helyszínünk szintén a Borderen a második emeleti East Stairs-en található. A generátorról egy nagy fehér szekrényre lehet feljutni, onnan a létra peremére, majd a térfigyelő kamera tetejére. Támadóként nagyon fontos ennek a kamerának a kilövése, ugyanakkor így egy drónnal helyettesítve pont mi láthatunk rá a területre. Biztos, hogy itt egyetlen védő sem fogja keresni a drónt.

Kafe

Átnyargalunk Kafe Dostoyevsky-re, melyet a legutóbbi Operation Phantom Sight megjelenésével párhuzamban frissítettek. Új területek nyíltak meg, a taktika teljesen átalakult a map-en, ami szükséges is volt tekintve, hogy az egyik legrégebbi pályáról van szó.

A: A Kafe-n rögtök az átalakított harmadik emeltre vesszük az irányt (Cigar Balcony), ahol a kanapéról elérjük a szekrényt, majd végig tudunk ugrani a fal rusztikus peremein. Ha sikerül elérni a legmagasabb peremet, az épület mindkét oldala belátható, beleértve a második és harmadik emelet folyosóit és a bárt.

B: A harmadik emeleti Cigar Lounge-ban, ahol egy kis színpad található, fel tudunk ugrani drónnal az egyik karácsonyfa melletti peremre, onnan a hangfal melletti kis lámpára, majd a karácsonyfa túloldalán fekvő szekrényre. Innen már egyetlen ugrással elérhető a sarokban fekvő óra teteje, ami remek kilátást biztosít a pontra.

Skyscraper

A: Irány Japán és a Skyscraper. Az első emeleten található egy jó kis étterem, ahol olyan ülőhelyek vannak, melyek kevés szerephez jutnak a játék során. A drónoknak viszont jó helyet találhatunk itt. Az egyik díványra felugorva elérhetjük az egyik magas pontját a japán falnak, onnan pedig továbbugorhatunk a fal peremére. Innen végiggurulhatunk a peremen egészen a terem többi részét is megszemlélve. Biztos, hogy kevesen alkalmazzák ezt a dróntaktikát.

B: A Geisha (Gésa) Roomban van egy ablak, mely gyakori harcok helyszíne, ugyanakkor a fal melletti kanapéról rá tudunk ugrani drónnal a fura kerek lámpára, onnan pedig a fal faberakásának nagyon vékony peremére. Innen nem kis ügyességgel el tudunk gurulni addig a pontig, ahonnan egyetlen ugrással elérhető a középen lógó csillár teteje. Nagyon jó infóhely lehet, nehezen kiszúrható, de remek rálátást biztosít a szobára.

Theme Park

Irány ezúttal Kína és a Theme Park. Rögtön az első emeleten, az Arcade Entrance-ben találunk néhány nagyon könnyen törhető videojáték-gépet, a lépcső oldalán viszont fel tudjuk küldeni a drónt egy különleges pontra. Az gépek fölött ugyanis egy perem húzódik, majd innen elérhető egy igen kicsi biztosítószekrény, ami ráadásul tele van növényekkel, így nagyon jó rejtekhely a drón számára. Innen egyszerre több kulcsfontosságú terep is belátható, amivel elég könnyen megnyerhető a meccs.

Villa

Olaszországba visz az utunk, hiszen a Villa is tartogat meglepetést a drónok számára. A második emeleten a Statuary Roomban sok-sok szobrot találunk, melyekre bizony fel is lehet ugrani. Kis ügyességgel elérhető az egyik szobor teteje is, ahonnan tovább lehet ugrani egy mennyezeti gerendára. Mivel fent komplett gerendarendszer van, így több helyzetből látható be a terület. Különösen hasznos ez bomb játékmód idején, hiszen a pont gyakran kerül ide. A kis ablakoknak hála még a másik oldal is jól látható innen.

A drón, illetve az ellenfél helyzetének leleplezése egyben a játék legfontosabb és sokak számára legidegesítőbb eszköze. Bizony a drónok használata és azok helyzete sorsdöntő lehet. Az információ nagyban befolyásolja a játékmenetet és ez az, amiben a Rainbow Six: Siege más, mint a többi hasonló játék.

A taktika, a terv és a megfelelő helyek kiválasztása minden szempontból jelentős. Ha tehát legközelebb egy jó helyet keresel a drónnak, ne felejtsd el kipróbálni ezeket! Ha pedig van saját kedvenc titkos helyed, oszd meg velünk, vagy nézd meg többi Rainbow Six: Siege guide-unkat!

×