Miután június elején bejelentették, augusztus 1-4 között lezajlott az ESPN sportcsatorna saját Apex Legends versenye, az EXP Invitational. A győztes a TSM csapata lett.

Az EXP Invitational – Apex Legends az X Games extrém sportesemény keretein belül zajlott az amerikai Bank Stadionban, mely az egyetlen esport esemény volt az idei X Games-en. A győztes Team SoloMid csapata a dicsőségen túl 30 ezer dollárt zsebelhetett be – írja a Dotesport.

TSM – Kép forrása: Dotesport

A csapat tagjai, Jordan “Reps” Wolfe, Mac “Albralelie” Kenzie Beckwith és Phillip “ImperialHal” Dosen már az első napról kezdve vezették a mezőnyt, végül a verseny 12 meccse alatt 65 killt szereztek, ami a második legtöbb volt a bajnokságon (Team Reciprocity – 68). Miután átlagban az ötödik helyen végeztek, végül összesen 125 ponttal kerültek a tabella első helyére.

Érdekesség, hogy a versenyen mind a kill, mind a helyezés pontot ért, így míg a legtöbb csapat elsősorban a többi játékos kiiktatására fókuszált, a TSM a helyezésre is figyelt. Így bár nem ők öltek a legtöbbet, mégis több pontot érték el.

A második egyébként a Team Reciprocity, a harmadik pedig a Sentinels lett, akik szintén nem panaszkodhatnak: 24, illetve 21 ezer dollárt vihettek haza.

A következő nagy Apex Legends bajnokság egyébként Krakkóban lesz, szeptember 13-15 között. Az Apex Preaseason Invitational versenyen 80 csapat méri majd össze tudását, az 500 ezer dolláros nyereményalap pedig jó motiváció lesz. Utóbbi versenyt nem mellesleg az EA és a Respawn közösen szervezi, ami abból a szempontból érdekes, hogy korábban elzárkóztak attól, hogy esportot címet csináljanak a játékból.

Ez lesz az első általuk szervezett nemzetközi Apex verseny.

×