Érdekes részletek tárultak fel (ismét) a jövőre érkező Cyberpunk 2077-ről, melyeket egy lengyel magazin hozott nyilvánosságra.

A lengyel PSX Extreme magazin tárt fel új infókat a CD Projekt RED játékáról, így olyan újdonságokra is fény derül, melyeket eddig nem tudtunk – olvasható a Redditen. Nagyon reméljük azért marad olyan infó is a címmel kapcsolatban, amit majd csak játék közben fedezhetünk fel. Ugyanakkor szívből reméljük azt is, hogy a lengyel magazin fordítása nem esett áldozatul a Google fordító hiányosságainak.

A fejlesztők közben megerősítették, hogy valóban játékunktól függ a történet vége, sőt a mellékküldetések is szerepet játszanak majd a végkifejletben. A Cyberpunk 2077-ben ezen túl igen komoly szerepe lesz a kapcsolatrendszernek is, beleértve a viszonyt az NPC-kel.

Kép forrása: CD Projekt RED

A játék skill-rendszerét elvileg a saját játékstílushoz lehet majd igazítani. Az előrehaladással nem csak új skillek oldhatók fel, de a különböző chipekkel egy-egy attribútum egyedi módon fejleszthető. Ha például sokat használunk egy bizonyos fegyvert, akkor azt fejleszthetjük tovább. Ezen kívül ott vannak az aktív, passzív perkek, melyek akár bizonyos körülmények között aktiválódnak. Természetesen számos loot is bekerül a játékba, craftolni pedig lehet fegyvert, páncélt, sőt gyűjthető elemeket is elszórnak a területen. Természetesen főhősünknek saját lakása is lesz, ahol többek között a felszerelést tárolhatjuk.

  • Az úgynevezett Bandlands egy Night City-n kívüli, ellenséges terület. Ritka a növényzet és nincsenek állatok sem. Nem olyan hely, ahová érdemes fegyver nélkül menni.
  • A külvárosban élő nomádok a Wraights és Aldecados bandák. Konfliktusokban állnak és folyamatosan háborúznak egymással. A Wraights tagjai nem annyira vannak jóban velünk, míg az Aldecados tagjaival jól ki is jöhetünk.
  • A skillfa nem csak hatalmas, de egyedi módon alakítható. Minden szintlépésnél pontokat szerzünk, amivel fejleszthetők a különböző tulajdonságok. Kétféle pont létezik: az egyikkel a képességek fejleszthetők, a másikkal pedig a specifikációk. Ezen kívül kihívásokkal is lehet különböző fejlesztésre használható pontokat szerezni.
  • V lakása nem csak a felszerelés tárolására szolgál, de fontos a történet szempontjából is. Rengeteg találkozó zajlik itt, de sajnos a lakás nem módosítható.
  • Bár lehetséges a játékban az autólopás, nem szerencsés olyan helyen csinálni, ahol egy rendőr, vagy egy bandatag megláthat. Olyankor harcolnunk kell, vagy elfutni és elbújni. Az ellopott autók ugyanakkor nem kerülnek a garázsba, ellentétben azokkal, melyeket megvásárolunk.
  • Állatok nem igazán vannak jelen a Cyberpunk világában, ugyanakkor láthatunk néhány háziállatot egy-egy jómódú, gazdag ember mellett.
  • A Cyberpunk világában fontos szerepet játszik majd a vallás is, ami része lesz egyes küldetéseknek is. Néhány embernek láthatóan elavult régi tévéje van, aminek nem feltétlen a szegénység az oka, hanem a vallási szabályok. A vallások ugyanakkor azonosak a valóságban ismertekkel.
  • A játékban a végigjátszás után elérhető lesz a NewGame+.

Az elmúlt időszakban számos apró infó érkezett a játékról, ami már-már unalmas lehet, de rávilágít a játék összetettségére is.

Megjelenés: 2020. április 16.

×