A ZTE lett az első telefongyártó, mely Kínában 5G-s mobiltelefont adott ki, megelőzve ezzel saját hazájában a Huaweit.

A kínai Xinhau cikke szerint az Axon 10 Pro 5G telefon az első 5G-s mobiltelefon az országban, amiről nem most hallunk először. Korábban, még az év elején a 2019-es Mobile World Congress eseményen jelentette be a ZTE a készülék megjelenését.

Az Axon 10 5G 6.47 hüvelykes 1080p-s AMOLED kijelzőt kapott, valamint Qualcomm X50 5G modemet, amivel a közelgő kínai 5G hálózathoz csatlakozik majd.

Kép forrása: ZTE

Annak ellenére, hogy a készülék már megvásárolható, az 5G hálózat csupán valamikor októberben indul majd az országban. A szolgáltató China Mobile reméli, hogy az év végére több mint 50 kínai városban lesz elérhető az 5G hálózat – írja a TheVerge. Két másik szolgáltató, a China Telecom és a China Unicom szintén engedélyt kaptak saját 5G-s hálózat üzemeltetésére.

A korai kiadás egyúttal azt is jelenti, hogy ezzel a ZTE -gyorsaságban- legyőzte kínai okostelefon-versenytársát, a Huaweit. A Huawei Mate 20 X 5G kiadását Kínában jövő hétre ígérik annak ellenére, hogy a készülék nyugaton már korábban megjelent. Hasonlóan más kínai gyártók (OnePlus, Oppo) is adtak már ki 5G-s telefont, de nem hazájukban.

×