Vége a Witcher töretlen népszerűségének? Újabb könyvalapú lengyel fantasy játék jön PC-re, ráadásul egyenesen az írótól.

Andrzej Sapkowski Witcher-szériája a CD Project Red játékainak köszönhetően tett szert világhírnévre. Nyomdokaiban jár azonban Paweł Leśniak nevű kollégája, aki Równowaga (Egyensúly) című regényéből készített játékot Devil’s Hunt néven. A lengyel író odáig merészkedett, hogy létrehozta a Layopi Games-t és összeállt az 1C Company nevű kiadóval, akikkel közösen dolgoztak a fejlesztésen. Hogy milyen, amikor a történet alkotója aktívan beleszól a játékkészítők munkájába, abba most a Devil’s Hunt első előzetese enged bepillantást. A választ persze a megjelenés után kaphatjuk meg biztosan, de erre sem kell már sokat várni.

Szeptemberben érkezik PC-re az angyalok és démonok háborúját, valamint egy különös férfit, Desmondot a középpontjába állító játék. A történet szerint a fény és sötétség harcosai között örökös küzdelem folyik, aminek főhősünk a kellős közepébe csöppen. A kezdetben pártatlan karakter a sztori előrehaladásával egyre több különleges képességére döbben majd rá. Ezek között szerepel például az alakváltás is. A játékban rengeteg fejtörővel és akadállyal kell majd szembenéznie a játékosoknak és a játékmenet változtatására is számos lehetőségük akad majd.

 

A hírek szerint a stúdió egy sorozat első részének szánja a projektet. Ennek megfelelően Desmond belső vívódása és a képességére pályázó ellenséges csoportok mellett komoly hangsúlyt kap majd a lore és a felrajzolt világ bemutatása is. A Devil’s Hunt PC-re szeptember 17-én jelenik majd meg, míg Play Station 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re 2020 elején érkezik meg.

A megjelent előzetes alapján gyönyörű látványvilágra és izgalmas sztorira készülhetünk, a folytatások lehetősége azonban nagyban függhet az első játék sikereitől. 

×