M. Night Shyamalan óriási név a filmszakmában és a képregények sem állnak tőle túl messze. Olyan filmekkel a háta mögött, mint A sebezhetetlen, a Széttörve, vagy az idén megjelent Üveg azonban érdekes választás lenne egy Marvel film élére.

A Marvel Studios korábbi filmjeit tekintve előszeretettel ad esélyt a kisebb nevek kibontakozásának. Már első filmjükkel, a 2008-as Vasemberrel óriási kockázatot vállaltak a korábban drogproblémáiról ismert Robert Downey Jr-ral. A merészségük azóta megtérült és a rendezői székben is sokszor láthattunk már a képregényfilmekétől jócskán eltérő műfajból érkezőket. James Gunn az egyik remek példa erre, aki óriási sikert ért el a Galaxis őrzőivel, pedig korábban horrorfilmjeiről volt híres. Taika Waititi, a Thor: Ragnarök rendezője ugyanebbe a kategóriába tartozik. Az új-zélandi származású színész-filmkészítő korábban rövidfilmeket és sorozatepizódokat, valamint a Hétköznapi vámpírok című komédiát rendezte. A Thor harmadik része volt első nagyobb projektje és sikerre is vitte.

Taika Waititi & Chris Hemsworth

Kép forrása: mashable.com

Ahogy persze fejlődik a filmes univerzum és a Marvel Studios is, nem kizárt, hogy a producerek egy híresebb rendezőt keresnek majd legújabb projektjük élére. M. Night Shyamalanról mindent mondhatunk, de azt nem, hogy ne lenne járatos nagyszabású filmek rendezésében. A 2000-ben megjelent Unbreakable (A sebezhetetlen) és két folytatása, a Széttörve és az Üveg pedig a képregényfilmek területén is adott neki némi tapasztalatot. Arról, hogy lehetséges-e a közös munka a Marvellel, a rendező a Phawkernek nyilatkozott és azt is elárulta, melyik a kedvenc szuperhősfilmje.

„Az első Vasember kiváló volt. Kiváló! Emlékszem, hogy találkoztam Johnnal (Favreau) egy bulin és odamentem hozzá és azt mondtam: Azt hiszem, valami nagyon, nagyon ügyes dolgot csináltál ezzel a megalapozott humorral és azzal, ahogy Robert ízt vitt bele. Beszéltünk már egy párszor. Jók vagyunk, imádom, amit csinálnak. Lenyűgözőek” – nyilatkozta Shyamalan a magazinnak.

Bruce Willis & M. Night Shyamalan

Kép forrása: syfy.com

A San Diego Comic Conon 2021-ig jelentette be érkező filmjeit és sorozatait a Marvel. Ha sor kerül a közös munkára A sebezhetetlen rendezőjével, várhatóan csak ezek után fog. 

 

 

×