A Cultic Games és az 1C Entertainment játéka az új előzetessel végre premierdátumot is kapott. Szeptemberben az őrület legmélyebb bugyraiba látogathatunk!

A Stygian: Reign of the Old Ones Windows-ra, Mac-re és Linux-ra is érkezik Steamen szeptember 26-án. A sötét és nyomasztó RPG-ben saját karakterünket nyolc archetípus közül választhatjuk ki és indulhatunk vele útnak egy pusztuló világban. A Cthulhu inspirálta játékban az ellenfelek mellett a szereplőknek önmaguk belső démonaival is meg kell majd küzdeniük. A siker nagyban múlik majd ugyanis azon, karaktereink hogyan birkóznak meg az egyre jobban elhatalmasodó káosszal.

Az összecsapások rizikósak és brutálisak lesznek, a mágiahasználókra pedig legalább akkora veszélyt jelentenek majd saját képességeik, mint ellenfeleikre. Varázslatok híján a hagyományos harcmódok sem lesznek veszélytelenek, így néha jobb megoldás lehet az egyszerű visszavonulás is. Játék közben nem árt majd figyelni a karakter józansági szintjét, vagyis, hogy ennek a szörnyű világnak a lényei mennyire voltak hatással az ép eszére. Minél jobban elhatalmasodik ugyanis rajta az őrület, annál jobban megváltozik a játékmenet is. A mentális betegségek új dialógusokat nyitnak meg, de hátulütőik is vannak rendesen. Közben a sötétből újabb és újabb fenyegetések lesnek majd ránk.

 

Ha kedveled Lovecraft történeteit, a Stygiant nem szabad kihagynod. A Cultic Games új játéka ugyanis lehetőséget nyújt rá, hogy végigjátszd kedvenc sztorijaidat és végkimenetelüket saját kedvednek, döntéseidnek megfelelően alakítsd. Ezen kívül egy 2D-s illusztráció formájában az író rettegéssel és horrorral átszőtt világaiba is betekintést nyerhetsz.

Az előzetes mellett a Stygian: Reign of the Old Ones egy demo formájában már ki is próbálható a Steam oldalán, a teljes játék pedig szeptember 26-ától válik elérhetővé PC-re.

×