A Fortnite Világbajnokságra az Epic Games közel 100 millió dollárt költött. Úgy tűnik megérte.

A Fortnite Világbajnokság három napos eseménye megdöntötte a Twitch.tv eddigi rekordját, 1,3 millió egyidejű nézőszámával. Ezt a rekordot nem egy csatornán érte el, hanem az eseményt közvetítő csatornák nézőszámának összegével.

kép forrása: dexerto.com

Az egy csatornán, egyidejű nézettségi rekordot még mindig a CS:GO Eleague Boston Major tartja, 1.1 millióval. Igaz, a CS:GO esport meccsei alatt a játékosok között kisorsolnak ajándékokat, amiket fel lehet használni a játékon belül, de Steam-en pénzre is könnyen becserélhetők. A kisorsolt nyeremények nagy mennyiségben kerülnek piacra, így ezt is mindenképp érdemes faktorként beszámolni a rekordba.

Ezek a számok persze nem tartalmazzák, azokat a rajongókat, akik a játék lobby-jából nézték a világbajnokságot vagy más platformokon keresztül. A teljes nézettségi számot egy pillanatban közel 2 millióra becsülik.

kép felirat: inverse.com

Ugyanezt a rekordot de egyéni csatorna kategóriában a Fortnite leghíresebb streamere, Ninja tartja. Egyik adásában Drake-el a híres rapperrel játszottak közösen, amit 628 ezer felhasználó nézett egyidejűleg.

×