A Jedi: Fallen Order az idén egyik legjobban várt Star Wars játék, amely ugyan egy messzi-messzi Galaxisban játszódik, mégis hasonlít egy egészen máshol játszódó játékra.

Az EDGE magazin egyik interjújában a Star Wars Jedi: Fallen Order vezető tervezője, Jason de Heras azt mondta: megnyugtató volt számára, hogy a játékuk kiadása előtt kipróbálta a Sekiro: Shadow Die Twice-t – írja a PCgamesn.

„Nagyon pozitív dolog volt számunkra, hogy tudjuk, hogy van egy olyan játék, ami nagyon hasonlít a miénkhez. A Sekiro és a Fallen Order nagyon hasonlók” – mondta.

Persze Heras nem az egyetlen a Respawn berkein belül, aki azt állítja: sokat tanult a FromSoftware-től. A játékrendező Stig Asmussen hozzátette, hogy hatalmas FromSoftware rajongó, kedvence játéka ráadásul a King’s Field 2. Utóbbi játék egyébként 1995-ben jelent meg, még jóval tehát a Dark Souls sorozat előtt.

 

Az eddigi Fallen Order gameplayekből is jól látszik, hogy a Respawn nem szabadult meg teljesen a FromSoftware hatása alól, és valami hasonlót alkottak. Az E3 előtt a fejlesztő azt mondta, hogy a Fallen Ordert a Dark Souls és a Metroid Prime inspirálta, ez pedig jól látszik a játékmeneten is.

Már csak néhány hónapot kell várni a Star Wars Jedi: Fallen Order megjelenéséig (november 15.), amikor mind megbizonyosodhatunk róla, mennyiben lett olyan a játék, mint a Sekiro.

Szerinted valóban hasonlít a két játék egymásra?

×