Mostanában elég népszerű lett a közösségi oldalakon az az app, amivel öreg arcunkat tudjuk megnézni. Most itt egy másik, amivel 15. századi portrévá alakíthatjuk a selfiet.

A FaceApp arra szolgál, hogy megmondja nekünk kb. hogyan fogunk kinézni öregen. Valakinek viszont az is eszébe jutott, milyen lenne egy app, ami viszont a múltat mutatja meg. Mondjuk azt, hogyan néztünk volna ki, ha több száz évvel ezelőtt megfestett volna egy művész?

Az AI Portraits egy honlap, ami több mint 45 ezer 15. századi mesterműből származó információt használ a feltöltött fotó átalakítására. Sok szolgáltatás csupán a színeket változtatja meg, de az arcvonalat érintetlenül hagyja. Az AI viszont ennél több elemet vesz figyelembe, hogy kialakítsa a legjobb portrét, amivel valóban a régi nagy festők stílusában készülhetnek 4K felbontású festmények.

Tessék, én is feltöltöttem egy fotóm, íme az eredmény:

DV a 15. században – Kép forrása: AI Portaits

A fejlesztőcsapat szándékosan a 15. századi portrékra összpontosított, mivel ez a művészettörténeti időszak volt az, amikor megjelent az egyének reális ábrázolása. Érdekes módon rámutatnak arra is, hogy a mosolygós vagy nevető portrék ritkák voltak, ezért a felhasználókat kérik: kísérletezzenek.

Akik aggódnak a FaceApp-al kapcsolatban felmerült adatvédelmi és biztonsági kérdések miatt, az AI Portrait alkotói mindenkit megnyugtatnak.

„A fotókat a szerverre küldjük a portrék létrehozásához. Nem használjuk azok adatait semmilyen módon, ráadásul azonnal töröljük őket” – olvasható a leírásban.

Ha pedig már megnyugodtál csinálj egy portét magadról, fogd rá valamilyen klasszikus festőre, mond, hogy milliókat ér, majd akaszd a kandalló fölé, hogy legyen mit nézegetni, miközben pipázva olvasol a gyerekeknek a Háború és békéből.

Kép forrása: mymodernmet.com

Ki mered próbálni?

×