Az Apex Legends játékosai rájöttek, hogyan használjanak billentyűzetet és egeret konzolon. A Respawn ezt nem szeretné hagyni.

Bill-egér kombóval játszani egy FPS játékot teljesen más, mint kontrollerrel. Ezzel azt hiszem, mindenki egyetért. Sokan azt gondolják: a kontrollerrel játszókkal szemben előnyt élvez az, aki billentyűzetet és egeret használ. Miközben az Apex Legends második szezonjában (is) foglalkoznak a csalókkal, a Respawn a konzolos „csalókkal’ is foglalkozik.

Bár valóban nem olyan csalás konzolon a bill-egér, mint PC-n mondjuk egy wallhack, Jayfresh közösségmanager szerint ez nem fair a konzoljátékosokkal szemben.

Kép forrása: Wccftech

„Az az álláspontunk, hogy nem fogadjuk el. Megvizsgáljuk a módját annak, hogy ezt hogyan állíthatjuk meg. Most csak ennyit tudunk mondani, de később beszámolunk róla, hogyan fogjuk kezelni a helyzetet a jövőben” – olvasható egy Reddit posztban.

Ahogy cikkében a Polygon írja, a Respawn fejlesztői képesek kiszúrni, hogy ki használ bill-egér kombót konzolon, a jövőben pedig nem fogják annyiban hagyni. A Microsoft erőfeszítéseket tett azért, hogy a bill-egér Xbox One konzolon is elérhető legyen, de egy rendszer elvileg megakadályozza annak használatát az online játékoknál. Megjelentek azonban a XIM adapterek, melyek lehetővé teszik ezt.

Kép forrása: konzoluzlet.hu

Hogy a bill-egér használata mennyire számít csalásnak, arról eltérőek a vélemények, a Respawn azonban a jövőben talán szankciókat fog bevezetni a megállítására. Az biztos, hogy még lesz ebből gond, főleg amikor az online játékok belépnek a cross-platform világába.

Én igazán nem értem a problémát (viccelek). Az idősebbek talán még emlékeznek rá, hogy a 90-es években lehetett venni olyan Nintendo NES klónt, amihez alapból adtak billentyűzetet és egeret.

Kép forrása: hirudov.com

Te kitiltanád azokat, akik billentyűzetet és egeret használnak konzolon?

×