Rengeteg a frissítés kap az Overwatch idén nyáron. A Blizzard kezd észhez térni és játszhatóvá próbálja tenni a játékait.

Az Overwatch-ban sok újítást hozott ez a nyár, amely igazán ráfért a játékra, kifejezetten a rangsorolt módra. A játékosok sokáig voltak elégedettlenek a játék jelenlegi rendszerével, így a Blizzard kénytelen volt változtatásokat eszközölni. Először is eltörölték a GOATS metát, a 2-2-2-es kötelező csapatformulával, majd újonnan a rangsorolt meccsekbe szerep szerinti bekerülés rendszert hoztak létre.

kép forrása: dexerto.com

Az új rendszerben, a játékos először szerepet választ és csak az után sorsolja be a játék egy meccsbe. Ezzel megszüntetve az eddigi meccsek elején lejátszódó alkudozást, veszekedést és a kiegyenlítetlen csapatok esélyét. A meccs közben a játékos bármikor válthat hőst a kategóriáján belül, de kategóriát már csak a következő meccsben. A játékosok mostantól három besorolást kapnak, tank, support és dps kategóriában. Így mindenki aszerint kap mellé játékost, amilyen szinten az adott szerepet tudja játszani.

kép forrása: dotesports.com

Ennek a pontszámnak a megszerzéséhez szerepenként 5 meccs lejátszása szükséges. A legjobb 500 közé csak azok kerülhetnek, akik mindhárom kategóriában bejutnak a legjobb 500 közé. Ezzel együtt megszüntetik a pontszám automatikus esését is.

A rendszer teszt verzióját augusztus 13-án vezetik be és élesben szeptember 1-ére hozzák majd be.

Ezzel leszámolnak a toxikus, folyamatosan hőst cserlégető játékosokkal is remélhetőleg.

×