A szuperhősjátékok sorában a Marvel Spider-Man valóban maradandót alkotott, ami meglátszik az eladásokon is: az első helyre került az Egyesült Államokban.

A szuperhősjátékok mindig is olyanok voltak, mint a lottó. Vagy bejött és akkor nagyon, vagy hamar eltűnt a süllyesztőben. Ugyanakkor szuperhősjátékot fejleszteni kifizetődő, főleg abban a korban, amikor a szuperhősfilmek tombolnak a mozikban. A Rocksteady Arkham játékai például igen sikerek lettek, ám uralmuk úgy látszik megtört az eladások tekintetében.

Nemrég a San Diego Comic-Conon Mat Piscatella megosztotta az Egyesült Államokban értékesített szuperhősjátékok rekordjait. A Marvel Spider-Man, a Marvel Games és a Sony együttműködésében készült PS4-exkluzív cím jelenleg az egyik leggyorsabban értékesített szuperhősjáték, mára pedig legtöbb példányban eladott szuperhősjáték is lett. Peter Parker tehát hivatalosan is gazdagabb, mint Bruce Wayne.

A top 10-es listát te is megnézheted, hiszen közzétették egy Twitter bejegyzésben.  Ne feledjük azonban, hogy az eladások az Egyesült Államokra vonatkoznak.

A Sony egyébként nagyon büszke a Spider-Man sikerére, amióta csak megjelent PS4-en. Valószínűleg nem csak sok játékot, de sok konzolt is vásároltak miatta. Ráadásul ezzel a Pókember játékkal mutatták be, milyen gyorsan is tölt majd be a PS5, különleges SSD-vel.

Szerinted is megérdemli a sikert a Marvel Spider-Man?

×