A Gears of War széria 5. tagja kapja az eddigi leghosszabb történetszálat. A játékban Kait Diazt követhetjük, aki megpróbálja felderíteni a Locust Horde eredetét.

A játék készítő stúdió a The Coatlition nyilatkozta nemrég, hogy a Gears of War széria 5. tagja kapja az eddigi leghosszabb történetszálat. A játéknak lesz többjátékos módja is, de így sem feledkeztek el az egyedül is végig vihető tartalomról.

 

Ryan Cleven a multiplayerért felelős vezető ezt mondta az interjúban:

„A Gears of War 5 a legnagyobb Gears of War eddig. Ez a legnagyobb történet, amit valaha csináltunk, ez a legnagyobb PvE, a legnagyobb minden. A The Coalition csapata rendkívül tehetséges és figyelmes, aki hisz ebben a játékban. Kifejezetten szenvedélyesek, hogy a lehető legjobb minőséget hozzák el, amit a széria rajongói is elismernek majd. Nincs mágikus golyó, ez csak a bizalom a körülötted lévőkben. Rod Fergusson a stúdió vezetője mindig ezt mondja egy új projekt elején: „Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül, ha messzire menjetek együtt.” Ez az, amiben igazán hiszünk ebben a stúdióban. Hisszük, hogy ha egymásban bízunk még hatékonyabbak lehetünk.”

A játék történetéről nem tudunk jelenleg sokat és ez valószínűleg a stúdió célja. Azt tudjuk, hogy a történet Kait Diaz-t követi majd, aki a Locust örökség részese, hozzá csatlakozik az első játékból ismert Marcus Fenix és fia JD.

A játék szeptember 10-én érkezik Xbox One-ra és Pc-re.

×