Az már kiderült, hogy Kevin Feige eddig minden Marvel filmmel kapcsolatban megkereste a színészt, de megegyezés egyelőre nem született. Keanu Reeves-nek nem könnyű tökéletes karaktert találni, de most megtaláltuk azt az ötöt, amire ő tökéletes lenne.

Keanu Reeves-nél népszerűbb jelenséget most aligha találunk a neten. A színész még az 51-es körzet meghódítására indulók mémjeit is lekörözi. Ugyan már a Mátrix óta szép számú rajongótáborral rendelkezik, az újonnan jött népszerűségét a John Wick nemrég megjelent harmadik részének és a Cyberpunk 2077-nek köszönheti. Reeves került a média és a geek közösség figyelmének középpontjába ugyanis, miután váratlanul feltűnt a CD Projekt Red E3-as paneljén idén júniusban. 

Cyberpunk 2077 Keanu reeves

Kép forrása: Nerdist

Ez új erőt adott a korábban vele megindult találgatásoknak is, melyek szerint a Marvel filmes univerzumának következő fázisában is láthatjuk. Az egyelőre nem tisztázott, hogy hős, vagy gonosztevő szerepében tűnik-e majd fel a mozivásznon, a stúdió azonban több, mint lelkes a dologgal kapcsolatban. Kevin Feige, az MCU vezető producere a comicbook.comnak nemrég így nyilatkozott a közös munka lehetőségéről:

“Beszélünk vele majdnem minden filmről, amit csinálunk. Azt nem tudom, hogy mikor, vagy egyáltalán csatlakozni fog-e az MCU-hoz, de mi nagyon szeretnénk megtalálni a módját annak, hogy azt jól csináljuk.” Feige a Pókember: Idegenben című részben először feltűnt Jake Gyllenhaalhoz hasonlította Keanu Reeves-t. Vele is többször tárgyaltak már az évek során, több szereppel kapcsolatban is, a színész azonban Mysterio előtt egyiket sem érezte eléggé izgalmasnak, vagy hozzá illőnek. 

Nem ez az első alkalom, hogy a John Wick sztárját a Marvel filmekkel egy lapon emlegetik. 2018 decemberében egy interjú során megkérdezték tőle, hogy Batmant, vagy inkább Farkast játszaná-e el, ha lehetősége lenne rá, mire azt válaszolta, Farkast.

Keanu Reeves - Wolverine

Kép forrása: nme.com

“A kettő közül nagyon szeretném eljátszani Farkast” – kezdte, majd azt is hozzátette, hogy egyelőre Hugh Jackman egykori karaktere az egyetlen képregényhős, akinek szívesen a bőrébe bújna. Most, hogy az eddig a 20th Century Fox fennhatósága alá tartozó karakterek megfilmesítési jogai is visszajutottak a Marvelhez, a lehetőség egyértelműen fennáll. 

Sajnos a közeljövőben ugyanakkor még nem számíthatunk új X-men filmre. Jövőre érkezik a Fekete Özvegy, ami a Marvel Kapitányhoz hasonlóan a ‘90-es évekbe repít majd el minket. Ezt követi majd a Doctor Strange 2 és a Fekete Párduc 2, az Eternals a Shang-Chi, végül pedig a Galaxis őrzői 3 is. Ezek közül egyelőre a Budapesten is forgatott Fekete Özvegyről, valamint az Eternals alakuló szereplőgárdájáról tudunk többet. Utóbbiban láthatjuk majd Angelina Jolie-t, Richard Maddent, Kumail Nanjianit és Ma Dong-Seokot is, közel sincs még vége azonban a szereplőválogatásnak. 

Angelina Jolie

Kép forrása: Velvet

A rajongók már évek óta találgatják, milyen szerepben tűnhet fel kedvenc színészük az MCU egyik következő projektjében. A Bosszúállók: Végjáték és a július 4-én bemutatott Pókember: Idegenben után viszont kicsit részletesebb képet kaphatunk a lehetőségekről. Mi ennek az öt karakternek a bőrében tudjuk elképzelni Keanu Reeves-t.

A Mandarin

A karakter egy formája Ben Kingsley megformálásában már feltűnt korábban a Vasember 3-ban. Itt azonban el is hangzik, hogy nem ő az igazi Mandarin, csupán egy színész, így a lehetőség Reeves előtt is nyitva áll. A Marvel a negyedik fázisban elkészíti első ázsiai főszereplős filmjét a Shang-Chi formájában, ami sztoriját tekintve bővelkedhet ázsiai és ázsiai származású szereplőkben. Keanu Reeves tehát tökéletesen közéjük illene, mint a fő gonosztevő, a Mandarin. Fu Manchu, a hős rossz útra tévedt apja képében a színészt árnyalt és visszatérő gonosz szerepében láthatnánk. 

The Mandarin Marvel Comics

Kép forrása: Pinterest

Hivatalos információk azonban még nem érkeztek róla, milyen képregényes forrásból merítenek majd a készítők a Shang-Chihez. Így az sem világos, milyen főgonosszal kell majd szembenéznie a kungfu mesterének. 

Nightmare

Pletykák már most is keringenek róla, habár hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, miszerint a Doctor Strange 2 gonosztevője Nightmare lesz. A film első része már engedett némi bepillantást a világunk mellett elhelyezkedő dimenziókba, a folytatás pedig felveheti a fonalát. A tükör és a sötét dimenziók után Benedict Cumberbatch karaktere a második részbe az álom dimenzióba látogathat el.

Nightmare Doctor Strange

Kép forrása: small-screen.co.uk

Itt találkozhat majd annak démoni uralkodójával is, Nightmare-rel, akinél érdekesebb szerepet nehezen tudunk elképzelni Reeves számára. A színész korábbi ikonikus szerepei a Constantine-ban, a Mátrixban vagy akár a John Wick-ben nem követeltek meg erőteljes sminket. Nightmare-rel a helyzet végre változna. Érdekes megfigyelni, milyen hatással van a színészi játékra, ha teljes sminkben kell teljesíteni. A karakter ugyanakkor egyfilmes szereplőnek tűnik. Ha Reeves csak bele akar kóstolni az MCU-ba, akkor Nightmare-rel emlékezetes, ugyanakkor egyszeri szerepet tudhatna a magáénak. 

Nova

A Nova hadtest James Gunn 2014-es Galaxis őrzőiben tűnt fel először. A nevéből talán már lehet sejteni, hogy a fent említett Novának hozzájuk van némi köze. Richard Rider bemutatása az MCU eddigi történetvezetését tekintve okozna ugyan egy kis bonyodalmat, de nem megoldhatatlan. 

Nova Marvel Comics

Kép forrása: Inverse

Miután Thanos a Hatalom végtelen kövét a hadtest elpusztításával szerezte meg a Xandaron, Nova bemutatásához nem használhatják az eredeti sztorit. Reeves ugyanakkor hatalmasat alakíthatna egy idősödő Rider szerepében, aki teljesen megtört csapattársai bukása után. Ahogy a Marvel legtöbb képregényhősének, úgy Novának is több inkarnációja van, Richard Rider pedig csak az egyik. Utódja, Sam Alexander eredet sztorijával összekötve akár a New Avengers-vonalat is erősíthetik vele. 

Sam több csapatnak is a tagja volt 2011-es feltűnése óta. A Nova hadtest és a New Avengers mellett volt New Warrior, Champion és a S.H.I.E.L.D. ügynöke is. A Disney korábban az Ultimate Spider-Man című animációs sorozatában is szerepelt, ahol Fehér Tigrissel, Pókemberrel, Vasököllel és Luke Cage-el kiegészülve alkottak csapatot. 

Mister Fantastic

Mister Fantastic képében újabb, egykori 20th Century Fox karakter került a listára. Köszönhetően a két stúdió lezárult szerződéskötésének, valamint a Fantasztikus négyes kudarcba fulladt filmes múltjának, előttük kevesebb akadály áll, mint az X-men előtt. Ha választhatnánk, akkor pedig szívesen látnánk Reed Richards szerepében Keanu Reeves-t.

Mister Fantastic Comics

Kép forrása: screenrant.com

Ioan Gruffudd a 2005-ös változatban jól hozta Mister Fantastic karakterét, az F4 vezetője az új sztorikban pedig inkább John Krasinskire hajaz, azért Reeves-et is megnéznénk a bőrében. Bővíti a lehetőségek tárházát a legújabb Pókemberben is figyelmet kapó Marvel multiverzum is. Míg a szélesvásznon épp csak említést tettek róla, addig a képregényekben a több világnak már régóta nagy szerepe van. A Marvel Comics lapjain így nemcsak Mister Fantastic, hanem egy sötét inkarnációja is létezik The Maker néven. Az alternatív univerzum Reed Richards-a sokkal hidegebb, számítóbb és persze gonoszabb verziója az eredetinek. Ha Reeves játszhatná mindkettőt, az garantáltan felejthetetlen lenne a nézők és a színész számára is. 

Moon Knight

A Marvel rajongók úgy tűnik, már évek óta várják, hogy Moon Knight is feltűnjön a színen. Azt szintén a Pókember második részéből tudjuk, hogy az MCU a 616-os Föld karaktereit szerepelteti. Ennek alapján a 616-os Moon Knight nem más, mint Marc Spector, egy zsidó családból származó harcművész. Miután fiatal korában egy családi barátnak hitt sorozatgyilkos megpróbálta megölni, a férfinak komoly tudathasadása lett. Első két személyisége közé tartozik Jake Lockley és Steven Grant, de összesen több, mint tíz különböző perszónája van. 

Moon Knight

Kép forrása: sevnetwork.com

Reeves számára, aki egyébként is jártas a harcművészetekben, Moon Knight szintén érdekes karakter lenne. Azoknak, akik nem ismerősek annyira a Doug Moench és Don Perlin által kreált hőssel, úgy lehet a legegyszerűbb elképzelni, mint a Marvel Batmanjét. Spector ugyanis eltérő személyiségeit eltérő célokra is használja. Az egyik taxisofőr, hogy információkat szerezzen, a másik iparmágnás, hogy igazságosztó pályáját finanszírozza. A róla készült filmet is megnéznénk Christopher Nolan rendezésében, ami így bátran pályázhatna az MCU legsötétebb mozija címre.

+1 Adam Warlock

Ötről volt ugyan szó, de a lista nem lenne teljes Adam Warlock nélkül. Az első utalást a Galaxis őrzői Vol.2 tette meg a karakterre, de a rajongók valójában már azóta várják a feltűnését, hogy megérkeztek a hírek a 2014-es első részről. Adam érkezése az MCU-ba már biztosan csak idő kérdése, arról azonban egyelőre semmi hír nem érkezett, hogy kit szeretnének a szerepére. 

Adam Warlock - Infinity Glove

Kép forrása: comicbook.com

Eredetét tekintve Warlock egy mesterséges ember, csakúgy, mint a korábbi Vízió. Első sorban védelmezőként tűnik fel, de a Marvel képregények a jó oldala mellett előszeretettel ábrázolják sötétebb vonásait is. Érdekes, hogy nem került korábban is képbe, hivatkoznak rá ugyanis az univerzum és a Végtelen kövek védelmezőjeként is. Gondoljunk bele, mennyivel egyszerűbb lett volna, ha a Bosszúállók vele és Marvel Kapitánnyal kiegészülve kerülnek először szembe Thanos-szal! A karakternek van egy nagyon erős kisugárzása is, amit az őt megformáló színésznek szavak nélkül kell majd átadnia a szélesvásznon, ezért Keanu Reeves többek között az ő szerepére is tökéletes választás lenne.

A végső döntés persze végül a Marvel Studios és a színész kezében lesz majd. Hogy milyen szerepben láthatjuk viszont a John Wick sztárját a Marvel filmes univerzumban pedig az eddigi információk szerint még erősen a jövő zenéje. 

Kiemelt ajánlat

Endgame Gear XM1

16 090 Ft

Kosárba

16 090 Ft

Az XM-1 tervezésében aktívan részt vettek, az e-sport élvonalához tartozó veteránok is, így biztosak lehetünk benne, hogy nem csupán az ultrakönnyű felépítés, és a nagy sebességű adatfeldolgozás lesz segítségére a kezdő és... tovább »

16 090 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Az új Lunar New Year skinek között kép apró érdekességre figyeltek fel az Overwatch játékosok. Sombra fegyvere és Lúcio szalagja is folyamatosan változik.

Ahogy mindig, most is ingyen skin jár a Rainbow Six: Siege-ben az aktuális esemény alkalmából. A Road to S.I. Event és Battle Pass jutalomra hívjuk fel a figyelmet.

Egy Instagram filter használatával Budapest metróhálózatának 3D-s vizualizációja látható, amennyiben a hivatalos Metro logót szkenneljük.

×