Az már kiderült, hogy Kevin Feige eddig minden Marvel filmmel kapcsolatban megkereste a színészt, de megegyezés egyelőre nem született. Keanu Reeves-nek nem könnyű tökéletes karaktert találni, de most megtaláltuk azt az ötöt, amire ő tökéletes lenne.

Keanu Reeves-nél népszerűbb jelenséget most aligha találunk a neten. A színész még az 51-es körzet meghódítására indulók mémjeit is lekörözi. Ugyan már a Mátrix óta szép számú rajongótáborral rendelkezik, az újonnan jött népszerűségét a John Wick nemrég megjelent harmadik részének és a Cyberpunk 2077-nek köszönheti. Reeves került a média és a geek közösség figyelmének középpontjába ugyanis, miután váratlanul feltűnt a CD Projekt Red E3-as paneljén idén júniusban. 

Cyberpunk 2077 Keanu reeves

Kép forrása: Nerdist

Ez új erőt adott a korábban vele megindult találgatásoknak is, melyek szerint a Marvel filmes univerzumának következő fázisában is láthatjuk. Az egyelőre nem tisztázott, hogy hős, vagy gonosztevő szerepében tűnik-e majd fel a mozivásznon, a stúdió azonban több, mint lelkes a dologgal kapcsolatban. Kevin Feige, az MCU vezető producere a comicbook.comnak nemrég így nyilatkozott a közös munka lehetőségéről:

“Beszélünk vele majdnem minden filmről, amit csinálunk. Azt nem tudom, hogy mikor, vagy egyáltalán csatlakozni fog-e az MCU-hoz, de mi nagyon szeretnénk megtalálni a módját annak, hogy azt jól csináljuk.” Feige a Pókember: Idegenben című részben először feltűnt Jake Gyllenhaalhoz hasonlította Keanu Reeves-t. Vele is többször tárgyaltak már az évek során, több szereppel kapcsolatban is, a színész azonban Mysterio előtt egyiket sem érezte eléggé izgalmasnak, vagy hozzá illőnek. 

Nem ez az első alkalom, hogy a John Wick sztárját a Marvel filmekkel egy lapon emlegetik. 2018 decemberében egy interjú során megkérdezték tőle, hogy Batmant, vagy inkább Farkast játszaná-e el, ha lehetősége lenne rá, mire azt válaszolta, Farkast.

Keanu Reeves - Wolverine

Kép forrása: nme.com

“A kettő közül nagyon szeretném eljátszani Farkast” – kezdte, majd azt is hozzátette, hogy egyelőre Hugh Jackman egykori karaktere az egyetlen képregényhős, akinek szívesen a bőrébe bújna. Most, hogy az eddig a 20th Century Fox fennhatósága alá tartozó karakterek megfilmesítési jogai is visszajutottak a Marvelhez, a lehetőség egyértelműen fennáll. 

Sajnos a közeljövőben ugyanakkor még nem számíthatunk új X-men filmre. Jövőre érkezik a Fekete Özvegy, ami a Marvel Kapitányhoz hasonlóan a ‘90-es évekbe repít majd el minket. Ezt követi majd a Doctor Strange 2 és a Fekete Párduc 2, az Eternals a Shang-Chi, végül pedig a Galaxis őrzői 3 is. Ezek közül egyelőre a Budapesten is forgatott Fekete Özvegyről, valamint az Eternals alakuló szereplőgárdájáról tudunk többet. Utóbbiban láthatjuk majd Angelina Jolie-t, Richard Maddent, Kumail Nanjianit és Ma Dong-Seokot is, közel sincs még vége azonban a szereplőválogatásnak. 

Angelina Jolie

Kép forrása: Velvet

A rajongók már évek óta találgatják, milyen szerepben tűnhet fel kedvenc színészük az MCU egyik következő projektjében. A Bosszúállók: Végjáték és a július 4-én bemutatott Pókember: Idegenben után viszont kicsit részletesebb képet kaphatunk a lehetőségekről. Mi ennek az öt karakternek a bőrében tudjuk elképzelni Keanu Reeves-t.

A Mandarin

A karakter egy formája Ben Kingsley megformálásában már feltűnt korábban a Vasember 3-ban. Itt azonban el is hangzik, hogy nem ő az igazi Mandarin, csupán egy színész, így a lehetőség Reeves előtt is nyitva áll. A Marvel a negyedik fázisban elkészíti első ázsiai főszereplős filmjét a Shang-Chi formájában, ami sztoriját tekintve bővelkedhet ázsiai és ázsiai származású szereplőkben. Keanu Reeves tehát tökéletesen közéjük illene, mint a fő gonosztevő, a Mandarin. Fu Manchu, a hős rossz útra tévedt apja képében a színészt árnyalt és visszatérő gonosz szerepében láthatnánk. 

The Mandarin Marvel Comics

Kép forrása: Pinterest

Hivatalos információk azonban még nem érkeztek róla, milyen képregényes forrásból merítenek majd a készítők a Shang-Chihez. Így az sem világos, milyen főgonosszal kell majd szembenéznie a kungfu mesterének. 

Nightmare

Pletykák már most is keringenek róla, habár hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, miszerint a Doctor Strange 2 gonosztevője Nightmare lesz. A film első része már engedett némi bepillantást a világunk mellett elhelyezkedő dimenziókba, a folytatás pedig felveheti a fonalát. A tükör és a sötét dimenziók után Benedict Cumberbatch karaktere a második részbe az álom dimenzióba látogathat el.

Nightmare Doctor Strange

Kép forrása: small-screen.co.uk

Itt találkozhat majd annak démoni uralkodójával is, Nightmare-rel, akinél érdekesebb szerepet nehezen tudunk elképzelni Reeves számára. A színész korábbi ikonikus szerepei a Constantine-ban, a Mátrixban vagy akár a John Wick-ben nem követeltek meg erőteljes sminket. Nightmare-rel a helyzet végre változna. Érdekes megfigyelni, milyen hatással van a színészi játékra, ha teljes sminkben kell teljesíteni. A karakter ugyanakkor egyfilmes szereplőnek tűnik. Ha Reeves csak bele akar kóstolni az MCU-ba, akkor Nightmare-rel emlékezetes, ugyanakkor egyszeri szerepet tudhatna a magáénak. 

Nova

A Nova hadtest James Gunn 2014-es Galaxis őrzőiben tűnt fel először. A nevéből talán már lehet sejteni, hogy a fent említett Novának hozzájuk van némi köze. Richard Rider bemutatása az MCU eddigi történetvezetését tekintve okozna ugyan egy kis bonyodalmat, de nem megoldhatatlan. 

Nova Marvel Comics

Kép forrása: Inverse

Miután Thanos a Hatalom végtelen kövét a hadtest elpusztításával szerezte meg a Xandaron, Nova bemutatásához nem használhatják az eredeti sztorit. Reeves ugyanakkor hatalmasat alakíthatna egy idősödő Rider szerepében, aki teljesen megtört csapattársai bukása után. Ahogy a Marvel legtöbb képregényhősének, úgy Novának is több inkarnációja van, Richard Rider pedig csak az egyik. Utódja, Sam Alexander eredet sztorijával összekötve akár a New Avengers-vonalat is erősíthetik vele. 

Sam több csapatnak is a tagja volt 2011-es feltűnése óta. A Nova hadtest és a New Avengers mellett volt New Warrior, Champion és a S.H.I.E.L.D. ügynöke is. A Disney korábban az Ultimate Spider-Man című animációs sorozatában is szerepelt, ahol Fehér Tigrissel, Pókemberrel, Vasököllel és Luke Cage-el kiegészülve alkottak csapatot. 

Mister Fantastic

Mister Fantastic képében újabb, egykori 20th Century Fox karakter került a listára. Köszönhetően a két stúdió lezárult szerződéskötésének, valamint a Fantasztikus négyes kudarcba fulladt filmes múltjának, előttük kevesebb akadály áll, mint az X-men előtt. Ha választhatnánk, akkor pedig szívesen látnánk Reed Richards szerepében Keanu Reeves-t.

Mister Fantastic Comics

Kép forrása: screenrant.com

Ioan Gruffudd a 2005-ös változatban jól hozta Mister Fantastic karakterét, az F4 vezetője az új sztorikban pedig inkább John Krasinskire hajaz, azért Reeves-et is megnéznénk a bőrében. Bővíti a lehetőségek tárházát a legújabb Pókemberben is figyelmet kapó Marvel multiverzum is. Míg a szélesvásznon épp csak említést tettek róla, addig a képregényekben a több világnak már régóta nagy szerepe van. A Marvel Comics lapjain így nemcsak Mister Fantastic, hanem egy sötét inkarnációja is létezik The Maker néven. Az alternatív univerzum Reed Richards-a sokkal hidegebb, számítóbb és persze gonoszabb verziója az eredetinek. Ha Reeves játszhatná mindkettőt, az garantáltan felejthetetlen lenne a nézők és a színész számára is. 

Moon Knight

A Marvel rajongók úgy tűnik, már évek óta várják, hogy Moon Knight is feltűnjön a színen. Azt szintén a Pókember második részéből tudjuk, hogy az MCU a 616-os Föld karaktereit szerepelteti. Ennek alapján a 616-os Moon Knight nem más, mint Marc Spector, egy zsidó családból származó harcművész. Miután fiatal korában egy családi barátnak hitt sorozatgyilkos megpróbálta megölni, a férfinak komoly tudathasadása lett. Első két személyisége közé tartozik Jake Lockley és Steven Grant, de összesen több, mint tíz különböző perszónája van. 

Moon Knight

Kép forrása: sevnetwork.com

Reeves számára, aki egyébként is jártas a harcművészetekben, Moon Knight szintén érdekes karakter lenne. Azoknak, akik nem ismerősek annyira a Doug Moench és Don Perlin által kreált hőssel, úgy lehet a legegyszerűbb elképzelni, mint a Marvel Batmanjét. Spector ugyanis eltérő személyiségeit eltérő célokra is használja. Az egyik taxisofőr, hogy információkat szerezzen, a másik iparmágnás, hogy igazságosztó pályáját finanszírozza. A róla készült filmet is megnéznénk Christopher Nolan rendezésében, ami így bátran pályázhatna az MCU legsötétebb mozija címre.

+1 Adam Warlock

Ötről volt ugyan szó, de a lista nem lenne teljes Adam Warlock nélkül. Az első utalást a Galaxis őrzői Vol.2 tette meg a karakterre, de a rajongók valójában már azóta várják a feltűnését, hogy megérkeztek a hírek a 2014-es első részről. Adam érkezése az MCU-ba már biztosan csak idő kérdése, arról azonban egyelőre semmi hír nem érkezett, hogy kit szeretnének a szerepére. 

Adam Warlock - Infinity Glove

Kép forrása: comicbook.com

Eredetét tekintve Warlock egy mesterséges ember, csakúgy, mint a korábbi Vízió. Első sorban védelmezőként tűnik fel, de a Marvel képregények a jó oldala mellett előszeretettel ábrázolják sötétebb vonásait is. Érdekes, hogy nem került korábban is képbe, hivatkoznak rá ugyanis az univerzum és a Végtelen kövek védelmezőjeként is. Gondoljunk bele, mennyivel egyszerűbb lett volna, ha a Bosszúállók vele és Marvel Kapitánnyal kiegészülve kerülnek először szembe Thanos-szal! A karakternek van egy nagyon erős kisugárzása is, amit az őt megformáló színésznek szavak nélkül kell majd átadnia a szélesvásznon, ezért Keanu Reeves többek között az ő szerepére is tökéletes választás lenne.

A végső döntés persze végül a Marvel Studios és a színész kezében lesz majd. Hogy milyen szerepben láthatjuk viszont a John Wick sztárját a Marvel filmes univerzumban pedig az eddigi információk szerint még erősen a jövő zenéje. 

×