Hivatalosan is bejelentették, hogy a CES technológiai kiállításon jövőre tesztjelleggel lesz egy olyan rész is, ahol szextermékeket láthatunk.

2020-ban sem fog másról szólni a CES – szórakoztatóelektronikai szakkiállítás mint eddig: középkorú üzletemberek beszélnek a legújabb termékekről és mindenhol újságírók rohangálnak. Az rendezvényt szervező amerikai szórakoztatóelektronikai szövetség (Consumer Technology Association, CTA) bejelentette, hogy kifejezetten új technológián alapuló szexuális termékek is helyet kapnak a kiállításon, egy éves próbaprojekt keretében.

Ez persze nem újdonság, hiszen hasonló termékekkel már lehetett találkozni a CES történetében – írja a Pcgamesn. Megjelent már valamilyen formában a VR pornó, sőt szexbabákat is bemutattak. A CES-ben most azonban frissítették a szexuális termékek szabályzatát, egy tavaly alakult vita miatt.

A világsajtót is bejárta a hír, hogy a CTA a Robotics Innovation Award győztes robotdildójától végül elvette a díjat, mert azt illetlennek, obszcénnak, és a rendezvény képébe nem illőnek titulálták, továbbá nem felelt meg a verseny egyetlen létező kategóriájának előírásainak sem. A díjat később mégis odaítélték és visszaadták.

Kép forrása: Product Hunt

Korábban már többször is vádolták szexizmussal a rendezvényt, 2018-ban például azért, mert már zsinórban két éve csak férfi előadókat kértek fel, a cégek pedig lengén öltözött hoszteszekkel csalják látogatóikat a standokhoz. Az új kezdeményezés célja, hogy ezt korrigálja.

Ezzel egyetemben a rendezvényen új dress code is van, ami nem engedi meg, hogy valaki túl szexuális ruhában flangáljon.

Ezen felül indítottak egy a nemi egyenlőséget előremozdító kezdeményezést, partnerségben a The Female Quotient nevű szervezettel, akik előadásokat, beszélgetéseket tartanak majd a témában.

×