Játssz macskaként és oldj meg rejtélyeket az év egyik legkirályabb indie játékában. Jön a nyílt világú macskaszimulátor.

Egy nagyon izgalmasnak tűnő, nyílt világú játék jön, amiben macskaként játszhatunk, és emberek rejtélyes eltűnésének okát kell felgöngyölítenünk. A Peace Island címet kapott indie játék hatalmas felfedezhető területet ígér. Eric Blumrich vezető fejlesztő mellett egy kis csapat dolgozik a címen, akik közül a Prune és a Grand Theft Auto V játékokon is dolgoztak.

Kép forrása: Peace Island

A kalandjáték a leírás szerint PC-re és Mac-re érkezik, sőt Oculus VR támogatást is kap. A játékban 9 macska szemszögéből kísérjük végig a történetet, akik elindulnak megkeresni eltűnt gazdáikat. A játék nem a harcra összpontosít, sokkal inkább a felfedezésre fókuszál.

„Arra törekszünk, hogy bővítsük az érzelemre összpontosító játékok palettáját, és visszahozzuk a kreativitást a játékiparba” – olvasható.

 

A cél tehát nagyon pozitív, így nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy játékélményt szempontjából mit adhat nekünk a macskakaland. Megjelenési dátum egyelőre ugyan nincs, de a játékba bele lehet nézni egy stream keretében, magyar idő szerint július 22-én, hajnal 2-től.

 

Érdekes egy koncepció, mi?

×