A Team Liquid legyőzte a FaZe CS:GO csapatát a BLAST Pro Series Los Angeles versenyén. A győzelemmel a Team Liquid megbosszulhatta korábbi vereségét.

A Team Liquid lett a BLAST Pro Series Los Angeles-i bajnoka, ráadásul a csapat sorozatban az ötödik versenyét nyeri. Az észak-amerikai team összesen 9 mapon játszott a találkozón, és mindegyiken győzelmet aratott. A Team Liquid a döntőben került szembe a FaZe Clannal, akik áprilisban a BLAST Pro Series Miami döntőjén még megverték a csapatot.

A döntőben tehát a Liquid számára ezúttal nyitott volt a lehetőség a revansra, amit nem szalasztottak el. A Nuke mapon a Team Liquid uralta a meccset. Jake „Stewie2K” Yip 30 killel fejezte be a kört, így a Team Liquid máris 16:13 arányban jutott előnyhöz.

 

A döntő az Inferno mappal folytatódott, mely gyakori terep a versenyek döntőiben, ráadásul igen otthonosan érzi magát itt a Team Liquid. Keith „NAF” Markovic teljesen összezúzta a FaZe álmait, amikor füstön keresztül megölt három embert, majd még kettőt pisztollyal. Az ACE után olyan lendületet kapott a Liquid, hogy a következő köröket végig hozták. Twistzz 28 killt szerzett a körben, a meccset 16:6-ra nyerték, így lettek a BLAST Pro Series bajnokai.

 

A FaZe talán nem elégedett a második helyezéssel, de tulajdonképpen jobban játszottak most, mint múlt héten az ESL One kölni versenyén, ahol a csoportmérkőzéseknél estek ki. Az ESL Pro League 9. döntőjén pedig a negyeddöntőben kaptak ki a G2-tól.

Ami a Liquid-et illeti, ismét megmutatták, hogy miért ők az egyik legjobb csapat a világon. Idén már sorozatban az ötödik versenyüket nyerték, amivel természetesen ők lettek az Intel Grand Slam bajnokai is, ennek hála 1 millió dollár ütötte a markukat. A BLAST Pro Series megnyeréséért további 125 ezer dollárt szereztek.

A Liquid következő versenye az IEM Chicago lesz, amely július 18-án kezdődik. A 250 ezer dolláros fődíjért többek között a Vitality, az ENCE, a G2 és a MIBR is ringbe száll majd.

×