Úgy tűnik, hogy Hollywood hajlandó bármilyen jól ismert videojáték franchise-ból filmet forgatni: a New Line Cinema most Space Invaders mozit készít.

A Deadline szerint a készülő film írója Greg Russo, aki a szintén most induló Mortal Kombat mozi forgatókönyvét is prezentálta, sőt részt vesz a Resident Evil filmfranchise újraindításában is.

Sajnos egyelőre semmilyen infó nincs a Space Invaders filmről, hiszen ebben a kezdeti szakaszban még maguk a készítők sem tudnak sokat mondani. A TheGames azt feltételezi, hogy Hollywoodban az ismert videojáték címével ellátott új Függetlenség Napja klón születhet, amiben az idegen hódítók ellen folyik a harc.

Kép forrása: Space Invaders

Érdekes, hogy a sok-sok videojáték adaptáció bukás ellenére Hollywood kitart amellett, hogy népszerű játékokat vegyen alapul. Ennek elsődleges oka szerintem egyfelől mindenképpen az, hogy a folyamatosan növekvő videojáték-iparban a filmkészítők is lehetőséget látnak: egyszerűen szólva a játékcímekkel próbálják bevonzani a közönséget. Számos példát láttunk erre, persze vannak olyan alkotások is, ahol inkább inspirációt adott egy-egy játék. Lásd Detective Pikachu.

Hollywoodban egyébként nem az utóbbi időben kezdtek videojáték ihlette mozikon gondolkozni. A 90-es évek elején, amikor már sok-sok akkori játék igen népszerű lett, elindultak a társuló filmprojektek (régi Mortal Kombat, Street Fighter stb.). Bár volt egy-egy nagy siker, ha az elmúlt harminc évet nézzük, a filmadaptációk rendre megbuktak. Pénzügyileg az eddigi legsikeresebb film egyébként a Warcraft volt, aminek sikeréhez az idei Pokémon film is igen közel került.

 

Ezek a sikerek adnak tehát inspirációt azokhoz a készülő filmekhez, amiket mostanában terveznek. Jön az új Mortal Kombat, a Division, Monster Hunter, Sonic, sőt Tetris film is. Ezek közül nyilván a Space Invaders is egy klasszikus cím, ami 1978-ban jelent meg. Reméljük méltó módon porolják le a művet.

Szerinted milyen film készül a Space Invadersből?

×