Az Assassin’s Creed Odyssey játékban létezik egy küldetéskészítő, amivel sok játékos bizony jócskán visszaélt. A Ubisoft most kitiltotta a kreatívan összerakott missziókat.

A játékokban sokféleképpen lehet csalni, aki pedig csalni akar, ki is használja a lehetőséget. Ez történt az Assassin’s Creed Odyssey esetében is, melyben a Ubisoft jóhiszeműen elindított egy küldetéskészítő módot, amivel a játékosok saját questeket tudnak létrehozni. A kreatívan megalkotott, saját feladatokkal ellátott küldetéseket ráadásul meg is lehet osztani, szóval az ötlet alapvetően nem rossz.

Az már annál inkább aggodalomra adott okot a fejlesztőknél, hogy sokan rosszra használták a funkciót. Egyesek ugyanis olyan küldetéseket készítettek, melyben minimális energiabefektetéssel óriási XP mennyiséget lehetett farmolni, ergo nagyon gyorsan lehetett fejlődni. A Ubisoft válaszlépésként banolta az összes ilyen küldetést, mivel az szerintük veszélyt jelent a Story Creator Mode módra.

 

Az IGN szerint ezen a ponton érdemes megemelíteni, hogy az Assassin’s Creed Odyssey mikrotranzakciói lehetővé teszik, hogy vásárlással játékbeli pénzhez és XP-hez jussunk. A kreatív küldetés funkció úgy tűnik ellentmond ennek az üzletpolitikának. A küldetések tehát mostantól nem lesznek elérhetőek a játékban, továbbá a Ubisoft szankciókat is bevezetne azok ellen, akik visszaélnek a funkcióval.

Szerinted valóban csalásnak számít a küldetéstervező kihasználása?

×