Tegnap jelentették be a Nintendo Switch Lite érkezését, mely a Switch egy egyszerűbb változata. Most kiderült, hogy az alap gép is változásokon mehet keresztül.

A népszerű Switch tévéhez nem csatlakoztatható, levehető kontroller nélküli változatát tegnap mutatta be a Nintendo. Most az Amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság oldalán találtak egy kérvényt, ami szerint a vállalat az eredeti Switch konzolját is fel kívánja frissíteni. A vállalat a processzort és a NAND memóriát célozta meg.

Bár a Nintendo hivatalosan nem erősítette meg a hírt, hiszen sosem beszélnek rendszereik belsejéről, a pletykák szerint a Switch Lite az NVIDIA Tegra mobilprocesszorának modernebb verzióját kapja, ami jobb teljesítményt nyújt majd, mint elődje. Ha a Nintendo az eredeti Switch processzorát is frissíteni szeretné, az a teljesítményt még jobban megnövelheti, csökkentheti a túlmelegedést és nőhet a akkumulátor üzemideje is – írja a Wccftech.

Kép forrása: US Federal Communications Commission

Mielőtt azt gondolnánk, hogy hamarosan új Nintendo Switch Pro-t, vagy valami hasonlót kapunk, Doug Bowser, a Nintendo of America elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy valószínűleg a Switch Lite az egyetlen modell, ami idén megjelenik.

Switch és Switch Lite – Kép forrása: Nintendo

Tehát, ha az eredeti Nintendo Switch erősebb processzort kap (amire nincs garancia), akkor is kérdés, hogy ezt a Nintendo megosztja-e hivatalosan, segítve a játékfejlesztőket, hogy kihasználják ennek lehetőségét. Az is lehet, hogy a frissítés csupán egy új verziószámú konzolként érkezik, nem pedig úgy, ahogy például a Sony PS4 Pro.

Vennél új Switch-et, ha frissített verzió érkezne?

×