A Riot Games – European League of Legends Championship bajnoksága bizony nagy hatással volt Hollandia gazdaságára. A Rotterdami esemény hatását közzé is tették.

A Riot Games nemrég nyilvánosságra hozta, hogy becslések szerint a LEC tavaszi döntője több mint 2,3 millió euróval támogatta a Holland gazdaságot – írja az esportinsider. Az eredményeket egy kutatás alapján láthatjuk, mely az eseményt vizsgálta, és ami lehetővé tette, hogy a szervezők láthassák: milyen hatással bír az esport eseményük a városra.

A Riot Games is átvette azt a klasszikus sporthagyományt, hogy eseményeit városról városra költözteti. Ennek egyik helyszíne volt a Rotterdam Ahoy aréna.

Jolanda Jansen, a Rotterdam Ahoy igazgatója azt mondta: „Örömmel töltött el minket, hogy a Riot Games ismét minket választott rendezvényéhez. Arénánk tökéletes helyszín esports versenyekhez, ahol csodálatos a hangulat, nagyszerű a közönség. Szeretnénk, ha a jövőben több ilyen rendezvényt szerveznének nálunk.”

Kép forrása: Riot Games

A kutatás kimutatta, hogy egy átlagos vendég napi 52,60 eurót (kb. 17 ezer forint) költött, 87,13 százalékuk pedig nem volt Holland lakos. Sokan olyan messzi országokból érkeztek, mint Kína, Dél-Korea vagy Peru.

Alban Dechelotte, a Riot Games üzletfejlesztési vezetője szerint az esport-gyümölcs megérett.

„Egy esport esemény közvetítésével is fel tudjuk hívni a közönség figyelmét a városokra. A steaming nem ismer határokat” – mondta.

Kép forrása: Riot Games

A LEC Summer Split döntője a LION Cereals (az oroszlános gabonapehely) vállalattal közös együttműködésben Görögországban, Athénban lesz, szeptember 7-én és 8-án.

Szerinted van esélye, hogy egy LEC eseményt Magyarországon rendezzenek meg?

×