Az Amazon Game Studios nagy fába vágta a fejszéjét. Lord of the Rings világú MMO-t fejlesztenek, a Tolkien könyvek alapján.

Az új Gyűrűk Ura MMO az IGN értesülései szerint free-to-play lesz, a teljesen bejárható világ alapja pedig sokkal inkább a Tolkien könyvsorozat, mintsem Peter Jackson filmtrilógiája. A játékot az Amazon a Leylou Technologies-el és a Middle-earth Enterprises-el közös együttműködésben hozza létre.

Az Amazon közelgő MMORPG-je egyébként ugyanaz a Lord of the Rings projekt, amelyet tavaly az Athlon Games, a Leylou leányvállalata jelentett be. Az Amazon Game Studios most egy olyan csapatot állított össze, amely a népszerű MMO-k volt fejlesztőiből áll, mint az Everquest, a Destiny, a World of Warcraft, a Planetside stb. Ugyanez a csapat készíti az Amazon másik érkező játékát, a New World-öt.

„Középfölde rendkívül gazdag világot tár elénk, ami kellően inspirálja az MMO alkotókat. Ez egy hatalmas lehetőség az alkotásra” – mondta Christoph Hartmann, az Amazon Game Studios vezetője.

Kép forrása: Slashfilm

Ez már a második nagyszabású Amazon Lord of the Rings projekt, hiszen korábban bejelentették, hogy új Gyűrűk Ura tévésorozatot készítenek az Amazon Prime-ra. A sorozat a Gyűrűk Ura filmtrilógia története előtt játszódik, az MMO-hoz viszont semmilyen módon nem kapcsolódik, teljesen külön készítik őket.

A Gyűrűk Ura alapján egyébként készül még egy játék, a Lord of the Rings: Gollum, melyet 2021-ben ad ki a Daedalic. Utóbbi Gollam történetére összpontosít, onnan vesz ifel a fonalat, ahogy megtalálja a gyűrűt. Ez a játék is a könyveket veszi alapul a filmek helyett.

Jól jönne már egy jó Lord of the Rings MMO, igaz?

×