A Pokémon – Pikachu, a detektív című film óriási sikereket ért el a mozikban. Ezzel minden idők második legjobb videojáték adaptációja lett.

A Box Office Mojo szerint a Pokémon idén megjelent videojáték adaptációja a napokban elérte a 429 millió dolláros bevételt világszinten, megelőzve az eddig második legtöbb bevételt hozó videojáték alapján készült filmet, a 2018-as Rampage – Tombolást.

A Rampage előnye minden bizonnyal az volt, hogy Dwayne Johnson a főszerelője, ugyanis a Midway Games azonos című játékai kevésbé népszerűek – legalábbis a Pokémonhoz képest. A Rampage film 428 millió dollárt hozott világszerte, így került Pikachu a második helyre.

Kép forrása: Pokémon

A videojáték adaptációk bevételének versenyében továbbra is a Warcraft foglalja el az első helyet, ami 433 milliót hozott. Pikachu, a detektív ellenben még mindig fut a mozikban, így még van kis esély arra, hogy megelőzze vetélytársát. Érdekesség, hogy a Warcraft kevésbé volt népszerű, mint a Pokémon Amerikában. A film különösen Kínában ért el nagy sikereket.

Kép forrása: Rolling Stone

A 2018-as Tom Raider 274 millió dollárt ért el, míg az Assassin’s Creed mozi 240 milliót. Nem csak bevételek tekintetében, de a kritikusok szerint is kevés olyan film készül videojátékból, mely olyan izgalmas, mint a Detective Pikachu.

Neked tetszett a film?

×