A nagy nyári leértékelés, a Steam Summer Sale végére értünk. A párhuzamosan futó Nagydíj (Grand Prix) elég kellemetlenül végződött.

Alapvetően nagyon jópofa a kezdeményezés, hogy a Summer Sale ideje alatt lehetőség van részt venni egy virtuális versenyen, ahol a játékokban teljesíthető küldetésekkel, illetve pénzköltéssel a különböző állatkás versenyzőkre lehet szavazni. A cél az volt, hogy aki a nyertesre fogad, annak meg van esélye arra, hogy megkapja a kívánságlistáján szereplő tételt, ingyen – írja a PCGamer.

Ez eddig szép és jó, viszont mára a Valve is elismerte, hogy voltak problémák a rendszerrel. Mivel a szabályok nem voltak elég átgondoltak, előre lehetett tudni, hogy melyik figura nyeri a versenyt és nem is tévedtek.

Kép forrása: Valve

Menet közben csak egy csapatot lehetett választani a versenyben, melyet később nem lehetett módosítani, így nyilván az nyert, amelyiket a legtöbben támogatták. Már az első nap tudták, hogy a Corgi (Kutya) lesz a győztes és igazuk volt. Így a felhasználók kivették a kívánságlistájukról elsősorban az indie címeket, hogy inkább a jobb tételt nyerhessék meg. Sajnos végül kiderült, hogy csak a lista élén szereplő játékokat lehet megnyerni.

Kép forrása: Valve

Az indie fejlesztők jelezték aggodalmukat ennek kapcsán, hiszen a kívánságlisták komoly hatással lehetnek az eladásaikra.

A verseny oldalán a Valve is elismerte a problémát, kárpótlásképpen pedig véletlenszerűen kiválasztottak 5 ezer embert az öt csapatból, akik kívánságlistájuk legtetején szereplő játékot megkapták. A virtuális érméket egyébként még a vásár végéig be lehet váltani kozmetikumokra vagy kedvezményekre.

Te kaptál valamilyen játékot ingyen?

×