Franciaország sok videojáték-fejlesztőt próbál elcsábítani, ami miatt az angol szakszervezet aggodalmát fejezte ki. Most a kormányhoz fordultak.

Angliában a Független Játékfejlesztők Szövetsége, a TIGA nemrégiben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyre több fejlesztő Franciaországban vállal munkát. A szakszervezet most az Egyesült Királyság kormányához fordult, hogy segítsék kedvezőbbé és vonzóbbá tenni a videojáték-ipart – írja a PCGamer.

A TIGA elsősorban arra kérte a kormányt, hogy a 25 százalékos videojáték-adókedvezményt növeljék meg 30 százalékra. Egy kutatás ugyanis azt sugallja, hogy az 5 százalékos növekedés 700 munkahelyet teremtene, 95 millió fonttal csökkentené fejlesztési költségeket és 86 millió font adót eredményezne.

Kép forrása: Aithority

A szervezet továbbá azt is javasolta, hogy folytatódjon a fejlesztő stúdiók támogatása, hogy még több eredeti angol játék kerüljön a piacra. Angliában egyébként már létezik egy állami videojáték-finanszírozási alap, amely legfeljebb 25 ezer fontot biztosít a fejlesztőknek, különösen a fejlesztés korai szakaszában. A TIGA továbbá azt is szeretné, hogy a kormány valamilyen módon tegye könnyebbé a munkavállalást az iparban dolgozók számára, hogy ne külföldön vállaljanak munkát.

„Az Egyesült Királyság videojáték-fejlesztési szektora sikertörténet. 2018-ban a foglalkoztatás és a beruházások az ágazatban rekordszintet értek el” – mondja a TIGA vezérigazgatója, Dr. Richard Wilson. „Mégsem engedhetjük meg magunknak, hogy a babérjainkon üljünk” – tette hozzá.

Mindeközben a francia kormány 30 százalékos adókedvezményt kínál, valamint jóval magasabb, közel 1,8 millió font összegű támogatást a saját fejlesztésekre.

A fejlesztők tehát szívesen dolgoznak Franciaországban, már csak azért is, mert ott kevesebbet esik az eső.

×