Amikor az idei E3-on a Konami bemutatta régóta nagy népszerűségnek örvendő focis játékának legújabb változatát, a közönségben több szemöldök is megemelkedett. Most kiderült, miért lesz ezentúl PES helyett eFootball PES.

A névváltoztatással kapcsolatban a PES brand managere nyilatkozott a Gamespotnak:

„Pro Evolution Footballról beszélni Európában mindig is trükkös volt és, amikor megvitattuk a játék újrapozícionálását, arra jutottunk, hogy hívják futballnak. Ez az európai piac, szóval focit akarunk. Továbbra is megtartjuk a PES-t a termék nevében, mivel úgy érezzük, az még mindig része az örökségének és meg szeretnénk őrizni. Így jött ki az eFootball: PES kombináció.”

 

Az átnevezés másik oka, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az eSport versenyek, a cég pedig ezzel akarta kijelenteni, hogy szerintük az esportoké a jövő.

A Konami ezen kívül ezen a héten jelentette be azt is, hogy összefog a Manchaster Uniteddal az új játék kapcsán. Ez lehetőséget nyújt számukra, hogy valódi neveket és a mezek pontos másait használják a játékukban. A PES korábban a Liverpoollal volt hasonló kapcsolatban, partnerségük azonban június végével megszakadt és azt is bejelentették, hogy a csapat a továbbiakban nem lesz választható a játékban.

Az eFootball PES 2020 várhatóan szeptember 10-én jelenik majd meg Xbox One-ra, Play Station 4-re és PC-re is.

×