Az Age of Empires sikere nem csak töretlen, de úgy tűnik növekszik. A fejlesztők szerint még mindig nagyon sokan játszanak a játéksorozat egy-egy darabjával.

Az idei E3-on jelentették be az Age of Empires II: Defenitive Edition kiadását, valamint azt, hogy az új rész, az Age of Empires 4 fejlesztés alatt áll. Ezzel azt mondhatnánk, hogy a klasszikus játékcím visszatér, de valójában sosem tűnt el – írja a Pcgamesn.

A játékok kreatív igazgatója szerint a sorozat virágzik: még most is, 22 évvel az első játék kiadása után óriási játékosbázisa van.

„Több mint egymillió felhasználó játszik havonta Age of Empires játékokkal, a számok ráadásul folyamatosan emelkednek” – mondta Adam Isgreen, hozzátéve, hogy mindez annak ellenére tapasztalható, hogy maga a műfaj már nem annyira mainstream.

Age of Empires II HD – Kép forrása: Steam

„Ez nem lehet csak nosztalgia, igaz? Sok új játékos van, aki most csatlakozik az Age of Empires világához, ami igen érdekes egy RTS-nél. Úgy tűnik egyre nagyobb az igény azokra a játékokra, ahol tervezni és gondolkodni kell” – tette hozzá.

 

Az Age of Empires II 20 éves, de ez idő alatt rendkívül sok új tartalom érkezett hozzá. Az Age of Empires II HD 2013-as kiadását is az tény indokolta, hogy tartós rajongói bázist tud magénak. A Definitive Edition erre tesz rá egy lapáttal, 4K felbontással. A játék ezen túl tartalmazza majd az új The Last Khans címet viselő kampányt, valamint az összes meglévő Age of Empires II tartalmat. Megjelenési dátum ugyan még nincs, de valamikor idén télen érkezik.

Te is játszol még Age of Emipres-t?

×