Bővül a Witcher sztorija. Nyolc könyv, három játék, több kiegészítő és egy új sorozat mellett a Cyberpunk 2020 alkotóitól jön egy újabb, egyszerűsített változat.

A Witcher: Easy Mode nevet viselő TRPG-t Cody Pondsmith és J Gray írták, ráadásul ingyenesen letölthető. A játékot fejlesztő cég készítette többek között a Cyberpunk 2077 elődjéül szolgáló Cyberpunk 2020-at is, most pedig a Witcher rajongóknak kedveznek.

A letöltött fájlban található majd egy harminckét oldalas PDF, ami ad egy kis áttekintést a Witcher mitológiájához, egy leegyszerűsített szabályzat, hat előre elkészített karakter és megírt szövegkönyv. A játék sztorija időben a Witcher 2: Assassins of Kings és a Witcher 3: Wild Hunt között helyezkedik el. Az előre megírt forgatókönyvek helyett persze a játékosoknak lehetősége van arra is, hogy saját döntéseik szerint alakítsák a történetet, aminek így több végkimenetele is lehet.

Triss, Geralt, Yennefer

Kép forrása: tumblr

A hivatalos leírás szerint a Witcher: Easy Mode a harmadik nilfgaardi háború közepén játszódik, miközben Geralt elveszett szerelmét keresve járja a kontinenst. A fő szál mellett a Witcher játékokból jól ismert melléktörténetek is nagy hangsúlyt kapnak. A tiéd csak épp egy a sokból. A Pen & Paper RPG lehetővé teszi, hogy elmondhasd a saját történeted és bejárhasd a játékokból vagy könyvekből már jól ismert világot és közben élő legendákkal találkozhass.

Harcolhatsz a brutális nilfgaardi háborúban, vagy lavírozva a politika útvesztőiben irányíthatod a harcok végső lefolyását. Esetleg ki is maradhatsz az egészből a Geralt által sokszor emlegetett semlegességre hivatkozva, hogy megtaláld a saját kalandod.

A The Witcher: Easy Mode már le is tölthető a DriveThruRPG oldaláról, ahol egyelőre 4,5 csillagot kapott az elérhető ötből, ráadásul teljesen ingyenes.

×