A Japán rendőrség toborzó kampányához Street Fighter karaktereket használt fel, hogy új nyomozókat vonjanak be a kiberbűnözés elleni küzdelembe. A Capcom így támogatja a bűnüldözők munkáját.

A japán rendőrségnek újoncokra van szüksége, olyanokra akik nem félnek rendet tenni az online világban. A Japan Times szerint az elmúlt évben több internetes zaklatásról és alapvető online bűnözésről érkezett bejelentés, mint korábban, így valóban egyre több munkatársra van szükség a rendőrségnél ennek visszaszorítására.

Talán pont az ilyen esetek miatt döntöttek úgy, hogy jó lenne harcosokat felvenni a rendőrséghez, így megkezdődött a toborzókampány Oszaka prefektúrában, a Capcom Street Fighter karaktereinek bevonásával. A Capcom egy sajtóközleményben azt is elmondta, hogy olyan újoncokat keresnek, akik segítik a kiberbűnözés elleni küzdelmet.

„A Capcom célja, hogy hozzájáruljon a számítógépes bűnözés csökkentéséhez, a márka népszerűségének felhasználásával” – olvasható a közleményben.

Kép forrása: Capcom

Reméljük, hogy a kampány sikerrel jár, és csökkenteni tudják majd az online bűnözést, ami alapvetően nagy probléma Japánban. Hogy a kampányhoz mennyire volt okos döntés népszerű videojáték karaktereket használni, már más kérdés, ugyanakkor ez megszokott az animék országában. Oszaka prefektúrában több ezer plakátot szórnak szét.

Szerinted jól néz ki?

×