Lizard Squad? Jobbat tényleg nem tudtak kitalálni?

Austin Thompson Utah-i lakos 27 hónap börtönbüntetést kapott a kaliforniai bíróságtól a héten. Thompson egyike volt a „DerpTrolling” oldalt működtető, önmagukat Lizard Squad-nak nevező csoportnak, akik fő profilja a DDOS támadások voltak.

kép forrása: nakedsecurity.sophos.com

A DDOS (Distributed Denial of Service) egy túlterheléses támadás típus, amellyel a hekker megakadályozhatja egy rendszer szabályos működését. A támadó számítógép, általában egy nagyobb rendszer része csupán, amihez kapcsolódó számítógépek közösen merítik ki a célpont rendszer erőforrásait.

 

A játékok során ezeket a támadásokat ellenfeleikkel szemben használhatták a támadók, kikényszerítve, hogy megszűnjön a célpont internetkapcsolata vagy lefagyjon a játéka. A támadásokat a csoport főként a Sony Online Entertainment ellen intézték, de sikeresen támadták a Battle.net, League of Legends és Dota 2 játékokat is 2013-ban.

Thompson bűnösnek vallotta magát novemberben így augusztustól 27 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kapott, továbbá 95 000 dollárnyi kártérítést kell fizetnie. A Lizard Squad másik két tagját már korábban elítélték, ők viszont három hónappal és két év felfüggesztett büntetéssel megúszták.

 

×