Szerintünk igen.

Belle Delphine egy Angliából származó 20 éves nő, aki élő mém lett az elmúlt év alatt. Olyanok beszélnek róla, mint Pewdiepie, H3H3 Ewan és már közel négy millió követője van. Sikerének kulcsa az erotikára építő, de egy új átverős humorral telített személyiségmodell ötvözete. Hogy mennyi igaz az internetes perszónából, arról mindenki máshogy vélekedik.

Belle első videója 2016-ban került fel a youtube csatornájára, akkor még csak sminkelős tanácsokat ad. Már a videón is látható a cosplayhez vagy anime szeretethez köthető állatfülek viselete, amelytől azóta sem szakadt el.

Ez a rajzfilmtípus Japánból ered és az elmúlt évtizedekben futótűzként terjedt el az egész világon. Az ilyen kiegészítők viselői magukat a karakterek formájára szeretnék változtatni vagy fantasy lényekként tekintenek magukra.

képforrása: knowyourmeme.com

Belle népszerűségének első lépcsője az animéhez köthető szexuális világon alapszik, pontosabban az „ahegao” arcon, amely az élvezet ábrázolása női karakteren, akiknek a szenvedélytől még a szeme is összeakad.

Ez a hatás a nőkre sokunknak hízelgő lenne, így amikor Belle ilyen képeket kezdett el posztolgatni Reddit-re és pár social média platformra, hamar elkezdtek gyűlni a követői. Belle a cosplayre is nagy hangsúlyt fektet, sokszor videojátékok szereplőinek is beöltözik, ezzel tovább növelve a rajongóinak számát.

kép forrása: knowyourmeme.com

 

De hát rengetegen vannak, akik kihasználnak valami jól menő szegmenst ebben a „modell” iparban és el is felejtődnek pár hónap alatt.
Akkor miért beszél a világ újra és újra Belle Delphine-ről?

 

Itt jönnek képbe a találgatások, miszerint Belle mögött zseniális marketing csoport állhat, mivel a már jól elkapott hírnevet megkoronázták egy határokat feszegető, vagy azon túllépő troll perszónával. Persze lehet, hogy szimplán ilyen a személyisége.

Belle elsőre ezt egy Instagram-os kampányánál sütötte el, amikor is megígérte a felhasználóinak, ha a posztja 1 millió like-ot kap, akkor létrehoz egy Pornhub.com fiókot és elkezd videókat feltölteni. Ez persze hamar össze is jött a sok kiéhezett felhasználónak hála, de amikor ellátogattak a beígért fiókra, nagyot koppantak. Belle ugyanis pornóba illő de direkt félrevezető címeket használt a videókhoz és valójában erotikus, de nem pornográf tartalmat töltött fel.

Ez persze sok idiótát felháborított, de népszerűsége ez után ugrott csak meg igazán. Létrehozott Patreon-ján ahol támogatni lehet „munkásságát”,  és ezáltal folyamatosan nő és nő követőinek száma. Jelenleg 3400 fizető támogatónál tart.

A támogatási lehetőség 1 dollárral kezdődik, de havi 50 dollárért, márt hozzáférhetünk a teljesen meztelen tartalmakhoz is. Az ár azonban nem áll meg itt, ha akarsz adhatsz 2500 dollárt is, ami biztosítja számodra az összes tartalmat, egy személyes skype hívást és valami extrát, amit közösen találhattok ki Belle-el.

További példa erre a humorra és a japán polippal kapcsolatos erotikus világra való utalásra „A legjobb barátom” című youtube videója.

https://www.youtube.com/watch?v=A_D9mR8bTI8

 

A héten Belle honlapján, ahol eddig posztereket lehetett venni, felkerült egy új termék is, a lány által használt fürdővíz is,  ehhez a promóciós videót csak felnőtt nézőink számára ajánlhatom. Persze egyelőre nem tudni, hogy valósan árulja-e vagy csak poénnak szánta.

Végignézve minden hozzá fűződő tartalmat, számomra is nehézre esik véleményt formálni Belle-ről. Egyrészt csupán az eseményeket nézve hízelgő a személyisége, évek óta tanúi vagyunk, ahogy nem is direkt erotikából, csak pár kivágott pólóból megélő streamerek keresik halálra magukat a feltételezhetően fiatal nézőknek hála. Persze nem tartom ezt morálisan rossznak, kenyeret és cirkuszt a népnek. De sajnálattal nézek azon több ezer streamer felé, akik komoly energiával és jó tartalommal nem jutnak semeddig sem.

Ezért gondolom lehet, hogy az egész Belle Delphine jelenség csupán egy szatírája annak, hogy mekkora hatalommal bír egy átlagosan szép, jó alakú lány az internet világában, ha hajlandó bizonyos felvételek elkészítésére.  Ez pedig remélem ébresztő pofon lehet a fogyasztók számára.

 

 

×