Új eseménnyel tisztelegnek a Fortnite Battle Royale alkotói a Stranger Things harmadik évadának július 4-ei premierje előtt.

A Bosszúállók és John Wick után most a Stranger Things sötét kapui kaptak nagy szerepet a népszerű túlélőjátékban. A pályán feltűnő kapuk, amik a sorozat rajongóinak már ismerősek lehetnek egyelőre nem nyitnak átjárót a rémmesékbe illő Upside Down nevű helyre. Helyette Mega Mall plázájában könnyítik, vagy épp nehezítik meg a játékosok dolgát azzal, hogy egyik helyről a másikra teleportálják karakterüket.

Nem ez az egyetlen jele a készítők kollaborációjának azonban, két hónapja ugyanis már felbukkant a szintén a Stranger Things-ből ismerős Scoops Ahoy nevű fagyizó is. A helyet a harmadik évad előzetesében láthattuk korábban, a bemutatóval együtt azonban kiderült, hogy fontosabb szerepe van, mint gondoltuk volna. Az esemény várhatóan tartogat még meglepetéseket ezen a két apróságon kívül is, habár hivatalos információ egyelőre nem érkezett róla, hogy mit. A legvalószínűbb, hogy néhány a sorozathoz köthető skin formájában találkozhatunk még újra a Stranger Things világával a Fortnite-ban.

Fortnite Stranger Things Gate

Kép Forrása ign.com

A játék az utóbbi években nemcsak népszerű filmekből és sorozatokból merített azonban ihletet. Akkora népszerűségre tett szert ugyanis ő maga is, hogy még a Bosszúállók: Végjáték bővített változatában is elrejtettek rá néhány utalást.

 

Ha a július 4-től elérhető harmadik évad és a Fortnite eventje után még mindig nem lenne elég a Stranger Things-ből ráadásul egy játék is érkezett hozzá. A Stranger Things 3: The Game már szintén elérhető PC-re, Xbox-ra, PS4-re, Switch-re, iOS-re és Androidra is. Nem egy nagy költségvetésű csodát kell azonban elképzelni a képében, a sorozat stílusát követve ugyanis ’80-as évekbeli, 16-bites verzióban dobták a piacra.

×